Alex van Spring Design, de eerste ebooklezer op Android

Redactie
19 oktober 2009, 20:32
1 min leestijd
Alex van Spring Design, de eerste ebooklezer op Android
spring design ereader alex

Er zijn geruchten dat boekhandelsketen Barnes & Noble morgen een Android-ebooklezer gaat aankondigen. De onbekende aanbieder Spring Design is ze nét een dag voor: zij kondigen vandaag al een 6 inch ebooklezer met Electronic Paper Display (EPD) aan. Het apparaat heeft de naam Alex gekregen en draait op Android. Er zit een SD-kaartslot in en is verder voorzien van een speaker, oortelefoonaansluiting en draadloze voorzieningen (GSM/3G, Wi-Fi). Het plan is om Alex vóór het einde van het jaar op de markt te brengen.

Alex heeft een bijzondere eigenschap: er zijn twee schermen aanwezig. De fabrikant noemt dit Duet Navigator, een uitvinding die in 2007 gepatenteerd is. De lezer kan tekst van het 3,5 inch kleurenscherm kopiëren en in het 6 inch zwartwit-scherm plakken, om op die manier stroom te besparen. Android zorgt voor de verbinding tussen beide schermen. Er zit ook een webbrowser in en beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat je lectuur niet zomaar in verkeerde handen valt. Spring Design is nog in gesprek met contentpartners en is van plan samen met hen het apparaat te lanceren. De fabrikant is gevestigd in Fremont, Californië.

Lees verder na de advertentie.

Aankondigen is één ding, maar daadwerkelijk leveren is iets anders. Spring Design is weliswaar de eerste fabrikant die een Android-ebooklezer aankondigt, maar Barnes & Noble kan alsnog een voorsprong opbouwen door het apparaat veel sneller op de markt te brengen.

Meer info: persbericht

Categorie: Tablets
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's