Alex van Spring Design, de eerste ebooklezer op Android

spring design ereader alexEr zijn geruchten dat boekhandelsketen Barnes & Noble morgen een Android-ebooklezer gaat aankondigen. De onbekende aanbieder Spring Design is ze nét een dag voor: zij kondigen vandaag al een 6 inch ebooklezer met Electronic Paper Display (EPD) aan. Het apparaat heeft de naam Alex gekregen en draait op Android. Er zit een SD-kaartslot in en is verder voorzien van een speaker, oortelefoonaansluiting en draadloze voorzieningen (GSM/3G, Wi-Fi). Het plan is om Alex vóór het einde van het jaar op de markt te brengen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Alex heeft een bijzondere eigenschap: er zijn twee schermen aanwezig. De fabrikant noemt dit Duet Navigator, een uitvinding die in 2007 gepatenteerd is. De lezer kan tekst van het 3,5 inch kleurenscherm kopiëren en in het 6 inch zwartwit-scherm plakken, om op die manier stroom te besparen. Android zorgt voor de verbinding tussen beide schermen. Er zit ook een webbrowser in en beveiligingsfuncties zorgen ervoor dat je lectuur niet zomaar in verkeerde handen valt. Spring Design is nog in gesprek met contentpartners en is van plan samen met hen het apparaat te lanceren. De fabrikant is gevestigd in Fremont, Californië.

Aankondigen is één ding, maar daadwerkelijk leveren is iets anders. Spring Design is weliswaar de eerste fabrikant die een Android-ebooklezer aankondigt, maar Barnes & Noble kan alsnog een voorsprong opbouwen door het apparaat veel sneller op de markt te brengen.

Meer info: persbericht

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.