De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Alibaba: een blik op de Android-app van deze Chinese eBay-killer

Gijs Ettes
8 mei 2014, 15:34
2 min leestijd
Alibaba: een blik op de Android-app van deze Chinese eBay-killer
Alibaba android

Gisteren werd bekend dat Alibaba, de Chinese tegenhanger van handelsplatformen als eBay en Amazon, plannen heeft voor een beursgang. Op zich niet zo schokkend, ware het niet dat het bedrijf de financiële wereld al maanden bezighoudt. Alibaba zou bij een beursgang meer waard zijn dan Amazon en eBay samen en zich direct scharen bij de meest waardevolle bedrijven ter wereld, net onder Apple en Google. De marktplaats voor ondernemers is voornamelijk actief in China, maar richt zich steeds meer op een internationaal publiek dat bijvoorbeeld goedkope gadgets, kleding en meubels wilt aanschaffen. Alibaba heeft dan ook een Android-app die Engelstalig is en onlangs is voorzien van een redesign.

Lees verder na de advertentie.

De app biedt, net als de website, toegang tot 270 miljoen producten die je kunt bestellen bij ruim 2 miljoen aanbieders. Je kunt met de app direct een prijsopgave krijgen, contact opnemen met de verkoper (via mail of chat) of meer te weten komen over het product zelf of het bedrijf dat het verkoopt.

Goedkoop handelsplatform

Alibaba verkoopt dus niet zelf de producten, maar regelt de transactie en de verzending tussen koper en verkoper. Voor Nederlandse gebruikers is het platform vooral interessant voor goedkope gadgets en telefoon- en tablethoesjes die er voor een schijntje zijn te verkrijgen. Let wel op: bij een bestelling van meer dan 22 euro betaal je btw en vanaf 150 euro zowel btw als invoerrechten. Daarnaast worden producten vanuit China verstuurd, waardoor de levering ervan soms wat langer duurt.

Goed, terug naar de app! Deze heeft een vrij simpele indeling met een uitklapmenu met categorieën aan de rechterkant en een knop om in te loggen met je Alibaba-account aan de linkerkant. Middels de zoekbalk bovenin kun je de site doorzoeken en direct daaronder zie je een aantal trending en populaire productcategorieën. Verder is het mogelijk om via ‘Settings’ meldingen in te stellen voor chatberichten en reacties op je prijsopgaven. Ook kun hier bepalen op welke momenten op de dag je niet gestoord wilt worden door notificaties.

Alibaba-app downloaden

De Android-app is gratis te downloaden via onderstaande link en vereist Android 2.2 en 4,4MB aan vrije opslagruimte.

Download: Alibaba.com (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu