De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Google, Microsoft en andere techbedrijven maken open mediastandaarden

Gijs Ettes
2 september 2015, 8:56
1 min leestijd
Google, Microsoft en andere techbedrijven maken open mediastandaarden

Google werkt samen met een aantal grote technologiebedrijven aan vrij te gebruiken mediaformaten en codecs. Het opensource-project ‘Alliance for Open Media’ ontwikkelt als eerste een videostandaard die open is en geoptimaliseerd voor het web.

Lees verder na de advertentie.

Alliance for Open Media ontwikkelt open videostandaard

De alliantie van bedrijven bestaat naast Google ook uit Amazon, Cisco, Intel, Microsoft, Mozilla en Netflix. De bedrijven werken samen aan open standaarden voor commercieel en niet-commercieel gebruik, die schaalbaar zijn naar elk (mobiel) apparaat en naar elke bandbreedte en consistent een hoge kwaliteit bieden. Ook moeten ze niet te veel van de hardware vragen en interoperabel zijn.

Alliance for Open Media

De standaarden worden ontwikkeld voor video, audio, streaming en andere soorten content, zoals beelden die  door computers worden gegenereerd. Aanvankelijk wordt er gefocust op een toekomstig open videoformaat als verbetering op h.264 en hevc.

De Alliance for Open Media moet een einde maken aan de patentstrijd tussen verschillende techbedrijven, en het aantal video- en beeldstandaarden dat  momenteel beschikbaar is, terugbrengen. Er zijn echter nog genoeg bedrijven die (nog) geen deel uitmaken van de alliantie, waaronder bijvoorbeeld Apple, Sony, Adobe en Facebook. Zij kunnen via de site van de alliantie alsnog deelnemen aan het initiatief.

Het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu