Allo kan mogelijk toch gekoppeld worden aan Google-account

Thomas Haenen
22 augustus 2016, 13:37
2 min leestijd
Allo kan mogelijk toch gekoppeld worden aan Google-account

Allo kan mogelijk toch gekoppeld worden aan je Google-account, waardoor er in de toekomst ondersteuning voor tablets kan zijn. De nieuwe chatdienst van Google vereist vooralsnog echter ook een koppeling met je telefoonnummer.

Lees verder na de advertentie.

Allo Google-account

Allo zou oorspronkelijk alleen werken met je telefoonnummer, maar daar komt in de toekomst mogelijk verandering in. In een voorlopige versie van de chatdienst zijn sporen van Allo Google-account integratie te zien, zo ontdekte Android Police. De app wordt automatisch gekoppeld aan je primaire Google-account. Bij de onthulling van de app, op Google I/O begin deze zomer, beweerde Google nog dat enkel een koppeling met je telefoonnummer mogelijk was.

Als de chatdienst later dit jaar lanceert, is een telefoonnummer vooralsnog wel een vereiste. Ook kun je de applicatie slechts op één apparaat tegelijk gebruiken, zoals ook bij WhatsApp het geval is. Duo, de onlangs gelanceerde videochatdienst van Google, kent een soortgelijke beperking. De Allo Google-account koppeling lijkt vooralsnog enkel gebruikt te worden om in de app suggesties te geven op basis van je zoekgedrag, maar dat kan in de toekomst veranderen.

allo informatie

Allo telefoonnummer gebruiken

De koppeling met je telefoonnummer heeft enkele voordelen. Zo kunnen gebruikers elkaar ook vinden op basis van hun nummer. In Duo zie je automatisch je contactenlijst terug. Je hoeft dus niet een extra set gebruikersnamen toe te voegen om aan de slag te kunnen: elk contact dat Duo of Allo installeert staat direct in je lijst.

Allo werkt straks alleen op smartphones of tablets met ondersteuning voor mobiel internet. Heb je een tablet zonder simkaart, dan kun je vooralsnog geen Allo gebruiken. Door Allo te koppelen aan Google-accounts zou het bedrijf de dienst ook beschikbaar kunnen maken voor browsers, tablets en andere platformen.

Allo: nieuwe chatdienst van Google

Allo is Googles antwoord op WhatsApp en Facebook Messenger. De berichtendienst is voorzien van Google Assistent, een slimme virtuele assistent die je op verschillende manieren kan ondersteunen. Zo kun je tijdens een gesprek automatisch op zoek naar leuke restaurants in de buurt, krijg je snelle automatische antwoorden zodat je niet zelf hoeft te typen en kun je voorgestelde afspraken direct in je agenda laten opslaan. Google Allo is vanaf dit najaar gratis beschikbaar.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu