De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Allo is geen vervanger voor Google Hangouts’

Thomas Haenen
25 juli 2016, 15:00
2 min leestijd
‘Allo is geen vervanger voor Google Hangouts’


Allo en Duo zullen voorlopig toch geen vervanger zijn voor de huidige berichtendiensten van Google. Daarmee worden geruchten die dit weekend verschenen tegengesproken.

Lees verder na de advertentie.

Geen Google Hangouts vervanger

Google Hangouts en Messenger gaan voorlopig nergens heen, zo claimt XDA-Developers op basis van eigen betrouwbare bronnen. Dit weekend verschenen er nog berichten op Reddit dat Google’s nieuwe chatdiensten Hangouts zouden vervangen. Het gerucht kwam van iemand die claimde een hooggeplaatste tester van de nieuwe diensten te zijn. De eerdere tester zou informatie uit zijn duim gezogen hebben, want Google zou geen enkele plannen hebben om Allo en Duo als Hangouts vervanger in te zetten.

Om de onafhankelijkheid van de diensten te onderstrepen gaf de bron ook nog aan dat Allo-berichten alleen binnen de Allo-app ontvangen kunnen worden. Het is niet mogelijk om via Allo berichten uit andere chatapps van Google te ontvangen of versturen.

Daarmee lijkt Google af te stevenen of een wel erg uitgebreid aanbod van eigen chatdiensten. Zo is er Hangouts om gesprekken te voeren tussen mensen met Google-accounts. Hangouts is daarnaast ook te vinden via Gmail en Google+. Dan is er nog Messenger, voornamelijk voor sms- en mms-berichten.

Dit voorjaar werd Google Spaces gelanceerd, om media te delen in chatgroepen, en YouTube gaf gebruikers een optie om intern te kletsen. Daarnaast heeft het bedrijf in verschillende landen nog een beldienst in de vorm van Google Voice. Het bedrijf heeft inmiddels een half dozijn apps die grote overlap kennen in functionaliteit.

Meer over Allo

Allo werd dit voorjaar gepresenteerd op Google I/O als nieuwe chatdienst met slimme virtuele assistent. Je kunt via Allo niet alleen praten met vrienden, maar ook afspraken inplannen, reminders instellen of reserveringen voor restaurants maken. Duo is Google’s antwoord op Facetime en Skype en draait puur om videochatten. Je kunt met de dienst gratis en met iedereen een videogesprek starten. Beide apps zullen later dit jaar beschikbaar zijn voor iedereen met Android.

Lees het laatste nieuws over Google

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu