De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Google past Play Store-icoontjes Allo en Duo aan

Erwin Vogelaar
17 juni 2016, 19:30
2 min leestijd
Google past Play Store-icoontjes Allo en Duo aan

Tussen de tijd dat Google de nieuwe chat-apps Allo en Duo heeft aangekondigd en we er daadwerkelijk mee aan de slag mogen, krijgen de icoontjes nog een kleine update.

Lees verder na de advertentie.

Duo en Allo icoon

Tijdens Google I/O 2016 heeft Google twee nieuwe apps geïntroduceerd. Allo en Duo moeten deze zomer nog de strijd aangaan met allerlei andere berichten-apps. Google is zich klaar aan het maken voor de daadwerkelijke release en heeft daarom de icoontjes nog even een kleine make-over gegeven. De verschillen zijn niet heel groot, maar de twee apps komen door het nieuwe kleurgebruik wel dichterbij elkaar.

Allo is nu een blauwe spreekbubbel met witte letters, terwijl Duo nu een witte camera is met blauwe letters. Voor de verandering was het icoontje voor Allo wit met rode letters en het icoontje van Duo blauw met witte letters. Hieronder kun je het verschil zien met links de oude versies en rechts de nieuwe versies.

allo icoon

Met Allo doet Google een nieuwe poging om een berichten-app te maken die de concurrentie aangaat met apps als WhatsApp en Telegram. Googles geschiedenis met berichten-apps is niet al te best, dus we kijken met enige scepsis vooruit naar de nieuwste poging. Googles grootste troef is het gebruik van kunstmatige intelligentie, waardoor een assistent je bijstaat in de gesprekken met anderen. Met Duo maakt Google een aparte app voor videobellen. De app moet zich onderscheiden van de concurrentie door betrouwbaarheid en simpelheid.

Inschrijven voor beide apps

Hoewel de apps nu nog niet te downloaden zijn, kun je jezelf wel alvast inschrijven via de Play Store. Als je dit doet, krijg je een melding als de app wordt uitgebracht, zodat je als een van de eerste Android-gebruikers de apps kunt proberen. Je inschrijven voor de apps kan via onderstaande links.

Registreer je voor Allo in Google Play (gratis)
Registreer je voor Duo in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu