Deze quadcore-processor kost net zo veel als een McFlurry

allwinner a33De Chinese chipfabrikant Allwinner heeft een quadcore-processor in productie in productie genomen die slechts 4 dollar kost. De Allwinner A33 is omgerekend even duur als een McFlurry en is te vinden in diverse goedkope tablets. De quadcore-processor combineert vier energiezuinige Cortex A7-kernen met een dualcore Mali 400-gpu. De goedkope chipset kan overweg met een maximale schermresolutie van 1280 bij 800 pixels en speelt 1080p video’s vloeiend af met een framerate van 60 beelden per seconde.

De Allwinner A33 maakt daarnaast gebruik van de zogenoemde SmartColor-techniek, die voorkomt dat kleuren in foto’s en video’s oververzadigd raken. De quadcore-processor is volgens de fabrikant energiezuiniger dan vergelijkbare chips en behaalt daardoor een standby-tijd van ruim 300 uur.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Onderstaande video biedt een kijkje achter de schermen bij Allwinner en toont enkele goedkope tablets (vanaf 33 dollar) die zijn uitgerust met de Allwinner A33-chip. Meer over de chip lees je hier.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.