Aloqa: locatiegebonden info automatisch op je Android-telefoon

Wouter Nijsen
21 juli 2009, 16:04
1 min leestijd
Aloqa: locatiegebonden info automatisch op je Android-telefoon
aloqa

Aloqa is een nieuwe applicatie die voor jou relevante informatie laat zien, gebaseerd op je locatie waar je je op dat moment bevindt. Het bijzondere aan deze applicatie is dat je niet zelf hoeft te zoeken, maar automatisch een lijst met zogenaamde channels te zien krijgt, gebaseerd op je profiel. Aloqa bepaalt dan ook continu je positie om de gegevens up to date te houden.

De verschillende channels bevatten onder andere informatie over restaurants, winkels, benzinestations en dergelijke. De huidige beta-versie van Aloqa is alleen beschikbaar in Duitsland en de VS, maar op korte termijn zullen er meer landen worden toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

Winkliers, fabrikanten of bijvoorbeeld taxibedrijven kunnen zich bij Aloqa aanmelden om hun informatie in een channel te tonen zodra een gebruiker in de buurt van hun bedrijf komt. Het zou zich dus best eens als een gewoon advertentieplatform kunnen gaan ontwikkelen, die je bijvoorbeeld een kortingsbon van KFC laat zien zodra je rond etenstijd in de buurt van één van deze kiprestaurants bent en Aloqa gebruikt.

Via: Aloqa

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's