Alpe d‘HuZes voor Android: volg de sponsortocht met de officiële app

Gijs Ettes
5 juni 2014, 8:47
2 min leestijd
Alpe d‘HuZes voor Android: volg de sponsortocht met de officiële app
alpe d'huzes 2014

Voor wie betrokken is bij Alpe d`HuZes, het wielerevenement waar deelnemers individueel of in teamverband proberen één tot zes maal op één dag de Alpe d`Huez te beklimmen, is er nu ook een Android-app. Hiermee kun je de sponsortocht voor KWF Kankerbestrijding op de voet volgen. Bij de installatie van de app wordt alle recente informatie ingeladen, zodat je op de berg zelf niet per se een mobiele internetverbinding nodig hebt.

Kom je toch in de buurt van wifi, dan kun je ervoor kiezen om de Alpe d`Huzes 2014-app te synchroniseren, zodat je bijvoorbeeld uitslagen, foto`s en live tijden kunt volgen. Het is mogelijk om je favoriete deelnemers te selecteren, zodat je een seintje krijgt als ze één van de registratiepunten passeren. Via het hamburgermenu linksboven check je tevens snel hun prestaties.

Lees verder na de advertentie.

Middels hetzelfde menu krijg je toegang tot live doorkomsttijden, nieuws, foto`s, informatie over de Alpe d`Huzes en andere belangrijke (contact)informatie. Daarnaast kun je bekijken welke activiteiten er voor en tijdens de koersdagen plaatsvinden en waar je het beste kunt parkeren.

alpe d'huzes

In opspraak

De Android-app werkt overigens prima, maar de verwachting is dat Alpe d`HuZes zelf dit jaar aanzienlijk minder geld opbrengt. De reden hiervoor is dat de fondsenwerver vorig jaar in opspraak kwam toen oprichter Coen van Veenendaal honderdduizenden euro`s bleek te hebben verdiend bij een stichting die werd gefinancierd met geld van Alpe d`HuZes. Volgens Karin Hommen, persvoorlichter van KWF, is Van Veenendaal echter correct betaald.

De 5000 deelnemers aan de sponsortocht halen dit jaar waarschijnlijk zo’n 6,1 miljoen euro op; aanzienlijk minder dan de 29 miljoen van vorig jaar. Ben jij betrokken bij Alpe d`HuZes en heb je een Android-toestel, dan kun je de app via onderstaande link gratis downloaden. Deze vereist minimaal Android 2.3.3 en 7,3MB aan vrije opslagruimte.

Download: Alpe d`HuZes (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu