Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Dit is de nieuwe wearable van Alphabet – en je kunt hem nooit kopen

Thomas Haenen
29 september 2016, 15:21
2 min leestijd
Dit is de nieuwe wearable van Alphabet – en je kunt hem nooit kopen

Bij Alphabet, het moederbedrijf van Google, wordt hard gewerkt aan nieuwe wearables. Dat gebeurt in het grootste geheim – sterker nog, de wearables die het bedrijf ziet zullen voorlopig niet het levenslicht zien.

Lees verder na de advertentie.

Alphabet-wearable

Google is maar één van de vele bedrijven die onderdeel is van Alphabet. Het technologiebedrijf zet in op een groot aantal markten, waaronder de gezondheidsmarkt. Verily, één van de andere dochterbedrijven, houdt zich bezig met het terugdringen van ziektes en het verbeteren van de gezondheid. Het bedrijf opereert in alle stilte zodat er flink op los geëxperimenteerd kan worden.

Video thumbnail for youtube video Android Wear video's tonen mogelijkheden van wearables - Android Planet.nl

Voor het eerst in lange tijd licht Verily nu een tipje van de sluier op, tegenover TechnologyReview. Verily gaf de site een rondleiding en gaf daarbij aan honderden prototypes voor wearables in ontwikkeling te hebben. Als je nieuwe Android Wear-apparaten verwacht: helaas. Het overgrote deel van die wearables zal nooit het levenslicht zien, maar geeft wel een indruk van waar aan wordt gewerkt. Producten zoals een polsband die kanker kan detecteren en een glucose-sensor in de vorm van een contactlens.

Verily activiteitenmonitor

Ook een wat traditionelere wearable is bij het bedrijf in ontwikkeling. Deze ‘hart- en activiteitenmonitor’ lijkt op een gewoon horloge, maar dan met een rond e-ink scherm dat weinig stroom verbruikt. Volgens Verily is deze wearable geen traditioneel consumentenproduct. Het horloge is namelijk niet bedoeld om informatie te tonen, maar te verzamelen. Groene led-sensoren houden constant de hartslag van de gebruikers in de gaten. Ook je ECG kan ermee gemeten worden. Foto’s van de wearable zijn er helaas niet.

De data die de wearable verzamelt kan van groot belang zijn voor onderzoeks, om ziektes of klachten eerder te herkennen. Verily zegt dat het op termijn wellicht een test gaat uitvoeren, waarbij kleine groepen mensen de wearable kunnen proberen. Toch zul je deze Alphabet-wearable eerder via de dokter regelen dan bij de gemiddelde webwinkel.

Lees het laatste nieuws over Alphabet

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu