Altek Leo 14 megapixel Android-camera komt naar Europa

Redactie
4 oktober 2010, 10:11
1 min leestijd
Altek Leo 14 megapixel Android-camera komt naar Europa
altek leo

HTC, Samsung en Motorola brengen Android-toestellen uit met redelijk bruikbare camera’s. Maar wie op zoek is naar een echt goede camera zoekt en ook nog wil dat ‘ie op Android draait, zou eens naar de Altek Leo moeten kijken. De Altek Leo werd afgelopen mei al aangekondigd. Een paar dagen geleden hebben we al even summier aandacht besteed aan dit toestel. Maar nu vandaag bekend is geworden dat hij ook naar Europa komt, is een nadere kennismaking wel op z’n plaats.

De Altek Leo is een digitale camera met 14 megapixel sensor. Hij draait op Android 2.1 en beschikt over functies die je ook in een mobiele telefoon verwacht: Wi-Fi, Bluetooth en zelfs 3,5G (HSDPA), GPS, een accelerometer, digitaal kompas en handschriftherkenning. Het 3,2 inch capacitieve WVGA-scherm valt in het lijstje met specs een beetje tegen ten opzichte van het huidige toestelaanbod. Maar de 14 megapixel camera met mogelijkheid om HD-video’s te maken hebben de andere fabrikanten nog niet eerder vertoond.

Lees verder na de advertentie.

altek leo
Altek_Leo

Altek levert een 3x optische zoomlens mee, met glimlach- en oogknipperdetectie, een xenon-flitser en een extra lamp voor de auto-focus. De Altek Leo is dan ook vooral een camera, waar je toevallig ook nog mee kunt bellen.

Categorie: Smartphones
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's