Alternatief voor de Android Market: Handango InHand [VS]

Redactie
20 mei 2009, 12:48
3 min leestijd
Alternatief voor de Android Market: Handango InHand [VS]
handango inhand
inhand details

Jarenlang had Handango, samen met concurrent PocketGear een comfortabele positie: ze verkochten Windows Mobile-applicaties en andere mobiele software, waarbij ze vaak wel 50% van de omzet opstreken. Nu alle fabrikanten eigen stores openen moet het noodplan uit de kast: waarom zou je als ontwikkelaar je applicaties nog via Handango aanbieden, als je bij de Android Market een veel groter percentage van de omzet krijgt (geen 50% maar 70%)? Wil je de ontwikkelaar een plezier doen, dan koop je je applicaties rechtstreeks bij Google. Toch wil Handango weer wat marktaandeel terugverdienen: in de Amerikaanse Android Market hebben ze een applicatie uitgebracht waarmee je vanaf je Android-toestel software kunt kopen.

Voorlopig nog even niet interessant voor ons dus, want als je vanuit Nederland de Android Market doorzoekt zul je Handango InHand nog niet kunnen vinden. Handango begon afgelopen herfst meteen met de verkoop van Android-applicaties, op een moment dat er nog geen betaalde applicaties in de Android Market beschikbaar waren. Ondertussen is de situatie veranderd en kun je je afvragen of InHand nog zin heeft. Als je Amerikaan bent en van EA-games houdt heb je er wel iets aan: EA biedt op dit moment via Handango een aantal games aan, die nog niet in de Android Market te krijgen zijn. Maar ook hier geldt: alleen voor Amerikanen.

Lees verder na de advertentie.

De applicatie zelf ziet eruit zoals we gewend zijn: verschillende categorieën zoals games, entertainment, bestsellers en aanbevolen applicaties (uit eigen ervaring weet ik, dat dit waarschijnlijk niet de beste maar de best gesponsorde applicaties zullen zijn – zie disclosure onderaan). InHand gebruikt het bekende sterrensysteem met maximaal 5 sterren voor de best gewaardeerde applicaties.

Het is wel even opletten als je applicaties wilt gaan kopen: de prijzen van sommige applicaties zijn bij InHand hoger dan wanneer je ze in de Android Market zou kopen. Bovendien word je omgeleid naar een mobiele website om de transactie af te ronden (bij Google blijf je binnen de Android Market-applicatie om het hele proces af te ronden).

inhand purchase

Handango probeert je daarbij ook nog voor $4,99 een verzekering aan te smeren, die ervoor zorgt dat je de gekochte applicaties later nog een keer kunt downloaden, bijvoorbeeld wanneer je telefoon kwijt bent of een wipe moest uitvoeren. Die duurbetaalde ‘protection plans’ hebben destijds in de Windows Mobile-community tot heel wat ophef gezorgd. Bij de Android Market heb je geen verzekeringen nodig: daar kun je gekochte applicaties steeds opnieuw downloaden, zonder dat er een verzekering aan te pas komt en zonder dat je opnieuw hoeft te betalen.

Voorlopig dus alleen in de Amerikaanse Android Market te krijgen. En wat mij betreft mag dat zo blijven (maar goed, ik ken deze markt iets te goed en sta niet helemaal neutraal in dit verhaal).

Via: Planet Android

Disclosure: De auteur is jarenlang betrokken geweest bij Pocketland en SmartSym, twee Nederlandse softwareportals die inmiddels zijn overgedragen aan een andere partij. De percentages die daar werden gehanteerd lagen meestal op 30/70%, in lijn met de huidige Android Market, App Store, etc. De softwareportals waren in feite gelocaliseerde ‘filialen’ van een Duits bedrijf.

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's