Alternatieve Market SlideMe voorgeinstalleerd op Hero in Vietnam en Maleisië

Wouter Nijsen
5 september 2009, 18:59
1 min leestijd
Alternatieve Market SlideMe voorgeinstalleerd op Hero in Vietnam en Maleisië
splash

SlideMe is een alternatief voor de Android Market waar je betaalde applicaties kunt aanschaffen, onder andere via PayPal. Voor een groot deel zijn de aangeboden programma’s gelijk aan die in de officiële Android Market, maar SlideMe heeft ook programma’s in het assortiment die alleen bij deze Market verkrijgbaar zijn. De SlideMe application manager is op alle Android-telefoons te installeren voor gebruik naast de officiële Android Market. In Vietnam en Maleisië doet zich echter nu een unieke situatie voor: De SlideMe application manager staat daar namelijk standaard voorgeïnstalleerd op de HTC Hero, in plaats van de Google Android Market. Nu is de HTC Hero niet een zogenaamde “with Google”-telefoon en hoeft dus niet aan de regels voor de “Google Experience” te voldoen. Dat is ook één van de redenen waarom we op dit toestel de Sense-interface tegenkomen die op “with Google”-telefoons ontbreekt.

De reden voor deze stap zou kunnen zijn dat HTC denkt dat SlideMe beter aansluit bij het verwachte Market-gebruik in Vietnam en Maleisië. Niet iedereen heeft immers de beschikking over een creditcard, een vereiste voor aankopen in de Google Android Market. Via SlideMe zal dus een grotere groep gebruikers toegang hebben tot betaalde applicaties. Waarom de Google Market geheel niet op deze Hero’s voorkomt is opmerkelijk te noemen. Niet alleen voor deze twee landen maar ook voor Nederland en België zou het voor veel gebruikers een uitkomst zijn om applicatie via PayPal aan te schaffen.

Lees verder na de advertentie.

Woon je niet in Vietnam of Maleisië? Geen punt: gelukkig kunnen wij SlideMe gewoon handmatig installeren. Meer informatie over SlideMe en het installeren van de Application Manager kun je vinden op SlideMe.org

slideme-htc-hero


Via: SlideMe.org

Categorie: Google Play
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's