Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Facebook komt met vijf alternatieve ‘vind ik leuk’ knoppen

Redactie
27 januari 2016, 16:19
1 min leestijd
Facebook komt met vijf alternatieve ‘vind ik leuk’ knoppen

We schreven er al in oktober over, maar nu heeft productchef Chris Cox van Facebook tegenover persbureau Bloomberg bevestigd dat we daadwerkelijk alternatieven voor de ‘vind ik leuk’-knop kunnen verwachten. Ze worden Reactions genoemd.

Lees verder na de advertentie.

Alternatieve ‘vind ik leuk’

Bij indrukwekkende gebeurtenissen komt de discussie altijd weer terug: kun je het maken om ‘vind ik leuk’ te gebruiken als uiting van respect. De meningen zijn verdeeld, maar Facebook bleek aan de kant van de nee-stemmers te staan. Het bedrijf is daarom een jaar bezig geweest om een alternatief te ontwikkelen en komt nu met vijf reacties in de vorm van emoticons  die je als alternatieve ‘vind ik leuk’ kunt gebruiken.

facebook reactions vind ik leuk

De emoji’s liefde, lachen, wauw, verdrietig en boos en zijn met behulp van sociologen geselecteerd. De emoji voor ‘yay’ (zie hierboven), een enthousiast-blije uitdrukking, is afgevallen omdat de uitdrukking niet universeel genoeg was. Dit bleek tijdens tests  in onder meer Spanje, Ierland en Colombia. De testers waren ook in de gelegenheid de alternatieve reacties te gebruiken tijdens de terroristische aanslagen in Parijs en ze werden ook daadwerkelijk gebruikt zo laat Cox weten.

Facebook Reactions in  de Benelux

De ‘vind ik leuk’-knop blijft dus wel bestaan. Facebook heeft bewust ervoor gekozen geen ‘vind ik niet leuk’-knop te introduceren, omdat dit een te negatieve ondertoon zou hebben en het het platform te veel op Reddit zou doen lijken. Het bedrijf heeft heel bewust voor emoticons gekozen als alternatieve opties, zodat je je gevoel bij een situatie kunt uitdrukken.

Onduidelijk blijft vooralsnog wanneer de reacties geïntroduceerd worden in de rest van de wereld. Volgens Cox gebeurt dit in de komende weken. Wanneer de Benelux aan de beurt is, blijft dus nog even gissen.

Lees het laatste nieuws over Facebook

Bron: Bloomberg
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu