Alternatieve webbrowser Skyfire 2.0 nu beschikbaar voor Android

Wouter Nijsen
30 april 2010, 7:13
1 min leestijd
Alternatieve webbrowser Skyfire 2.0 nu beschikbaar voor Android
Skyfire

Nadat Skyfire de ontwikkelaar van de Steel webbrowser had overgenomen volgde al snel de aankondiging van een Skyfire Android-versie. De samenwerking is kennelijk soepel verlopen want de Android-versie van Skyfire is nu beschikbaar in de Android Market. Skyfire is een volwaardig alternatief voor de standaard Android webbrowser en werkt volgens de makers aanzienlijk sneller en heeft meer mogelijkheden. Voor het sneller maken van de browser volgt Skyfire dezelfde weg als Opera Mini. Door de opgevraagde website eerst door een proxy te halen wordt deze geoptimaliseerd voor de weergave op je Android-telefoon. Maar Skyfire heeft nog een paar leuke extra’s te bieden.

Lees verder na de advertentie.

Zo herkent Skyfire of er Flash-video op een website voorkomt en laat dit de gebruiker weten door middel van een pop-up. De Flash-video’s kunnen eenvoudig binnen Slyfire bekeken worden, al is de weergave zo nu en dan wel wat klein en duurt het laden van een filmpje behoorlijk lang.

Ook aan het sociale aspect is gedacht. Websites kun je eenvoudig met vrienden delen via bijvoorbeeld email of Twitter. Uiteraard kan er alleen een keuze gemaakt worden uit de clients op je Android-telefoon geïnstalleerd zijn.

Een korte test van Skyfire op de HTC Tattoo leert dat het een behoorlijk uitgebreide en veelzijdige browser is. Echter maakt het één belofte niet waar; er is op de Tattoo geen snelheidswinst ten opzichte van de standaard webbrowser merkbaar. Wellicht dat Skyfire op een krachtiger Android-toestel wel snelheidswinst kan behalen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu