Update brengt meer opties voor always on-display Galaxy S7 (Edge)

Jarno Stinissen
18 mei 2016, 10:33
2 min leestijd
Update brengt meer opties voor always on-display Galaxy S7 (Edge)

Het always on-display van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge is een van de onderscheidende features van de toestellen. Door een update  kun je zelf inplannen wanneer het speciale scherm ingeschakeld  moet worden.

Lees verder na de advertentie.

Always on-display inplannen

Gebruikers kunnen nu zelf inplannen wanneer het always on-display aan staat. Alhoewel de feature weinig  stroom verbruikt, kan de toevoeging een klein beetje accu schelen. Denk bijvoorbeeld aan dat het display zich automatisch uitschakelt  als je slaapt of niet afgeleid wil worden. Voor de update kon de functie alleen helemaal uit of aan worden gezet.

always-on-scherm

Naast het always on-display inplannen heeft Samsung voor gebruikers van de Galaxy S7 Edge nog een verrassing in petto: zij kunnen de nachtklok-feature nu maximaal 18 uur gebruiken in plaats van 12 uur. De nachtklok geeft dezelfde informatie weer als het always on-display, maar dan aan de zijkant van het Edge-scherm. Heb je het always on-display én de nachtklok aanstaan, dan kiest de Galaxy S7 Edge automatisch voor de nachtklok.

Het is niet de eerste update voor het display van de vlaggenschepen. Nog niet zo lang geleden bracht het bedrijf een update uit die het inbranden in het scherm moest tegengaan. Wil je weten of je alle updates hebt ontvangen, ga dan naar ‘Instellingen > Beeldscherm > Always On Display’. Druk daarna op het kopje ‘Info’ onderin om te zien of je always on-display up-to-date is. Met de update blijft een van de meest gevraagde opties achterwege. Het is namelijk nog steeds niet mogelijk om het always on-display alleen te tonen tijdens het opladen. Mogelijk voegt Samsung deze optie in een andere update alsnog toe.

Het always on-display zorgt ervoor dat het scherm nuttige informatie blijft tonen, zelfs als het scherm vergrendeld is. Hierdoor kun je in één oogopslag de tijd, datum en notificaties bekijken zonder het toestel aan te zetten. Het extra energieverbruik is minimaal, aangezien het scherm grotendeels zwart blijft en de zwarte pixels niet belicht hoeven worden.

Lees het laatste nieuws over Samsung

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu