De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

‘Amazon Android-console verschijnt eind dit jaar voor circa 300 dollar’

Gijs Ettes
28 januari 2014, 16:07
1 min leestijd
‘Amazon Android-console verschijnt eind dit jaar voor circa 300 dollar’
Amazon Android-console

De Amazon Android-console die naar verluidt eind dit jaar zal verschijnen, krijgt mogelijk een adviesprijs van minder dan 300 dollar. Geruchten gaan dat het apparaat naast games ook multimedia kan afspelen en rond de feestdagen verkrijgbaar is. Verder is de Amazon Android-console waarschijnlijk voorzien van een eigen controller en de mogelijkheid om via de Amazon-website digitale games aan te schaffen.

Volgens bronnen beschikt de Amazon Android-console over een Qualcomm MPQ-chip, een Snapdragon-processor die speciaal is ontwikkeld voor smart tv’s en mediaspelers. Het ligt daarom in de lijn der verwachting dat de spelcomputer meer kan dan alleen games spelen. Het apparaat wordt mogelijk ontwikkeld door het bedrijf Lab126, eerder verantwoordelijk voor de eerste versie van de Kindle ereader.

Lees verder na de advertentie.

Qua afmetingen zal de Amazon Android-console wat weg hebben van de originele PlayStation. Bij de ontwikkeling van het apparaat is mogelijk ook de uitvoerend producent van de games Gears of War en Quantum Break betrokken. Over de verschijning en adviesprijs van de spelcomputer in Europa is vooralsnog niet bekend. Ook is onduidelijk welke naam het apparaat zal krijgen.

Het laatste nieuws over Amazon

Hieronder lees je de laatste nieuwsberichten met betrekking tot Amazon, het Amerikaanse e-commercebedrijf dat in 1994 werd opgericht.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu