De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Amazon Appstore accepteert geen nieuwe Duitse apps meer vanwege Apple

Redactie
2 augustus 2011, 13:33
1 min leestijd
Amazon Appstore accepteert geen nieuwe Duitse apps meer vanwege Apple

Amazon heeft haar Android-ontwikkelaars laten weten dat ze voorlopig geen nieuwe apps meer zal accepteren die vanuit Duitsland worden ingediend vanwege Apple. In Duitsland wordt Amazon aangeklaagd door Apple vanwege het gebruik van de term Appstore. Deze zou volgens Apple teveel lijken op haar App Store en zorgen voor onnodige verwarring. Een soortgelijke rechtszaak in de Verenigde Staten wist Apple echter niet te winnen.

Door de rechtszaak kan Amazon de komende tijd geen apps die in Duitsland worden ingediend in haar Appstore voor Android zetten. Duitse ontwikkelaars zullen zien dat als ze inloggen op hun Developer Portal account dat de knop op nieuwe apps in te dienen verdwenen is. Amazon geeft zelf aan dat ze niet verwacht dat Apple de rechtszaak gaat winnen en dat ze druk bezig is om deze maatregel te bestrijden. De webwinkel kan nog geen tijd kan aangeven wanneer ze weer nieuwe apps van Duitse bodem gaat accepteren.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel in de Verenigde Staten Apple een soortgelijke rechtszaak verloor van Amazon, betekent het niet dat het bedrijf hier zomaar mee akkoord gaat. In oktober 2012 dient de zaak weer, en tot die tijd kan Appple Amazon over de hele wereld nog aanklagen vanwege het gebruik van de term Appstore. In de rechtszaak in de Verenigde Staten gaf Apple aan dat er in Amazon’s App Store ongepaste content en virussen kunnen staan en dat dit de reputatie van Apple kan schaden. Volgens de rechter is het niet duidelijk hoe dit schadelijk kan zijn voor Apple aangezien Amazon geen apps verkoopt voor de Apple’s besturingssysteem iOS.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu