De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Amazon Appstore geopend; Angry Birds Rio gratis te downloaden

Redactie
22 maart 2011, 9:30
1 min leestijd
Amazon Appstore geopend; Angry Birds Rio gratis te downloaden

Zoals verwacht lanceert Amazon vandaag haar eigen App Store voor Android. Android-gebruikers kunnen in de Android-browser op deze link (11:52 uur: Amazon heeft het APK’tje offline gehaald) klikken om het APK’tje te installeren. Iedere dag geeft Amazon een applicatie weg in de sectie ‘Free App of the Day’. Vandaag staat Angry Birds Rio in deze sectie.

De Amazon Appstore heeft verschillende rubrieken. In de rubriek ‘Top’ vind je de populairste betaalde en gratis games. Ga naar ‘New’ om de nieuwste applicaties binnen te halen. Rubrieken als ‘Games’, ‘Entertainment’ en ‘Lifestyle’ spreken voor zich. Ook aardig is ‘Recommended For You’ met applicaties die zijn afgestemd op jouw voorkeuren. Op dit moment is deze rubriek nog leeg, maar waarschijnlijk komt daar binnenkort verandering in.

De Android-versie van de Amazon Appstore ziet er fraai en overzichtelijk uit. Bekijk je de App Store liever op een groter beeldscherm? Ga dan naar de website van Amazon (9:38 uur: deze website is inmiddels weer uit de lucht gehaald).

Lees verder na de advertentie.

Eerste ervaringen

Mijn eerste ervaringen met de Amazon Appstore zijn negatief. Ik probeer al sinds een uur Angry Birds Rio te downloaden, maar krijg continu de melding ‘Since you looked at Angry Birds Rio, the price has changed’ in beeld. Dit mag natuurlijk niet gebeuren, zeker niet op dag dat de Amazon Appstore in de lucht gaat. Hopelijk lost Amazon dit probleem snel op, voordat Angry Birds Rio weer 0,99 dollar kost.

Apple

Op de dag dat Amazon met haar App Store komt is er ook minder nieuws. Apple heeft besloten om Amazon aan te klagen in verband met het gebruik van de woorden ‘App Store’. Volgens Amazon is er niets aan de hand, aangezien het bedrijf niet ‘App Store’ maar ‘Appstore’ gebruikt.

Bron: Android Police

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu