De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Amazon dumpt Fire Phone, prijs sterk gedaald

Redactie
17 februari 2015, 17:40
2 min leestijd
Amazon dumpt Fire Phone, prijs sterk gedaald

De prijs van de Fire Phone, de bijzondere smartphone die Amazon vorig jaar lanceerde, is verder gedaald. Met een prijskaartje van 149 euro hoopt de online retailer af te komen van zijn onverkochte voorraden.

Lees verder na de advertentie.

Bodemprijs

Amazon Fire Phone

Begin oktober 2014 werd de Amazon Fire Phone voor 449 euro verkrijgbaar in Amazons webwinkel in Duitsland. Binnen een half jaar is de prijs van het toestel met maar liefst 67 procent gedaald tot 149 euro. In combinatie met een abonnement is de smartphone zelfs voor het symbolische bedrag van 1 euro verkrijgbaar; een fractie van de oorspronkelijke adviesprijs (649 dollar in de VS).

De Amazon Fire Phone draait op een aangepaste versie van Android (Fire OS, zonder Google Play) en heeft vier frontcamera’s en vier infraroodcamera’s waarmee het hoofd van de gebruiker in de gaten wordt gehouden. Het beeld draait mee om zo een 3D-scherm te simuleren en bijvoorbeeld diepte tonen bij navigatie-apps of games. Door een combinatie van een  (te) hoge introductieprijs, matige hardwareprestaties en de beperkte mogelijkheden van de interface is de smartphone nooit een succes geworden.

Niettemin  biedt de Fire Phone interessante features zoals FireFly. Dankzij deze functie, die je start middels een knop aan de zijkant, kan de Fire Phone miljoenen objecten herkennen en er informatie over tonen. Daarnaast kun je de feature gebruiken voor film-, muziek- en kunstherkenning.

Gebruikers van de FirePhone hebben onbeperkte cloudopslagruimte voor bijvoorbeeld het bewaren van foto`s. Daarnaast zijn er diverse Amazon-diensten geïntegreerd voor streaming video en muziek. Dankzij de hulpdienst MayDay kunnen gebruikers op elk moment snel contact opnemen met iemand van de klantenservice van Amazon.

Android, maar dan anders

Amazon Fire Phone

Hoewel de Fire Phone op Android draait, heeft Amazon het toestel flink onder handen genomen. Zo zijn apps alleen via Amazon te downloaden en aan te schaffen.

De smartphone is verder voorzien van een 4,7 inch-scherm met een 720p-resolutie, een 2,2GHz quadcore-processor en 2GB aan werkgeheugen. Laagjes Gorilla Glass aan de voor- en achterkant zorgen, in combinatie met het frame van rubber, voor een solide behuizing.

Wil je foto`s nemen met de Fire Phone dan heb je daarvoor een 13 megapixel-camera tot je beschikking met optische beeldstabilisatie. Dit zorgt ervoor dat je scherpe foto`s schiet, zelfs als er weinig ligt beschikbaar is. Voor de opslag van apps en media is 32 of 64GB beschikbaar; dit is niet uit te breiden met een geheugenkaartje.

Bedankt voor de tip Paul!

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu