Zo goedkoop: Amazon verkoopt nieuwe tablet als sixpack

Redactie
17 september 2015, 16:32
2 min leestijd
Zo goedkoop: Amazon verkoopt nieuwe tablet als sixpack

Vanaf 30 september is de nieuwe Amazon Fire-tablet beschikbaar voor  50  dollar. De specs zijn voor deze prijs redelijk te noemen.  Amazon biedt daarbij zijn toch al goedkoopste tablet aan met korting als je een ‘sixpack’ koopt.

Lees verder na de advertentie.

Vorige week schreven we al dat Amazon binnenkort een nieuwe Fire-tablet op de markt zou brengen voor maar 50  dollar. Om deze prijs mogelijk te maken heeft het bedrijf  wel enkele compromissen moeten zoeken, maar  de specs zijn zo slecht nog niet.

Amazon Fire-tablet specs

Zo is de tablet uitgerust met een 7 inch-display en weegt hij 313 gram. Onder de motorkap bevindt zich een quadcore-processor (1,3GHz), 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan opslagruimte. Daarnaast is er de mogelijkheid om het interne geheugen tot 128GB uit te breiden door middel van een micro-sd-kaart. Eén van de tegenvallers is dat de tablet een monospeaker heeft in plaats van een stereospeaker.  Ook de camera’s zijn niet al te best, met een vga-camera aan de voorkant en een 2 megapixel-camera aan de achterkant.

amazon fire tablet

De Amazon-tablet draait op Fire OS 5.0, een aangepaste versie van Android. Hierdoor is het alleen mogelijk Amazon-software en door het bedrijf goed gekeurde apps te gebruiken.
Opvallend is dat de tablet ook met een koopjesdeal te krijgen is. Voor een sixpack tablets betaal je 249,95 dollar, waarbij  je dus de zesde tablet gratis krijgt. Amazon ontwikkelde de tablet omdat de verkopen van de duurdere tablets tegenvallen.

De tablet is vanaf 30 september via Amazon verkrijgbaar; alleen in de kleur zwart. Wel zijn er verschillende hoesjes te koop  met een vanafprijs van 25 dollar.

Nieuwe Fire TV

Daarnaast heeft Amazon de Fire HD 8 en de Fire HD 10 aangekondigd. Twee nieuwe tablets, die met een hogere prijs ook grotere schermen en betere specificaties hebben. Voor 100 dollar komt verder de nieuwe Fire TV op de markt. Deze nieuwe settopbox is geschikt voor 4K-video’s, in tegenstelling tot de nieuwe Apple TV. Of deze nieuwe toestellen ook naar Nederland komen is onbekend.

amazon fire-tablet

Lees het laatste nieuws over Amazon

Bron: Amazon
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu