‘Amazon gaat volgend jaar goedkope smartphone uitbrengen’

'Amazon gaat volgend jaar goedkope smartphone uitbrengen'Volgens de onderzoeksafdeling van Citygroup gaat Amazon in het vierde kwartaal van 2012 een goedkope Android-smartphone op de markt brengen. Het bedrijf FIH zou de telefoon nu aan het ontwikkelen zijn in combinatie met Amazon. Volgens Citygroep gaat de telefoon worden gemaakt door TMS, hetzelfde bedrijf dat nu al de Amazon e-readers en de Kindle Fire tablet fabriceert. De ‘Kindle telefoon’ zou door Amazon zo goedkoop mogelijk worden aangeboden.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Citygroup’s topanalist Mark Mahaney weet ook te melden dat de Amazon-telefoon gebruik zal maken van een Texas Instruments OMAP 4 processor en snel zal zijn. De prijs van de smartphone moet rond de 150 en 170 dollar komen te liggen. Amazon zou wederom van plan zijn om in eerste instantie verlies op de telefoon te maken, net zoals bij de Kindle Fire, omdat ze verwacht dat ze uiteindelijk dit tekort zal terugverdienen door de mediaverkopen.

Hoewel niet specifiek wordt vermeld dat de Amazon-telefoon op Android zal draaien, zou Amazon wel een vergoeding aan Microsoft betalen voor het gebruik van het besturingssysteem. Hetzelfde wat andere fabrikanten nu doen voor het gebruik van Android. De komst van een goedkope Amazon-telefoon kan voor grote veranderingen zorgen in de telefoonmarkt. Veel tabletfabrikanten vragen zich door de goedkope Kindle Fire tablet nu al af hoe ze nog winst kunnen maken met hun producten.

Bron: All Things D

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.