Amazon geeft Android-ontwikkelaars 99 dollar developer fee terug

amazon boxesAmazon wil het aantrekkelijker maken voor Android-ontwikkelaars die een nieuwe app willen ontwikkelen. De jaarlijkse vergoeding van $99 die ontwikkelaars normaal moeten betalen, vervalt voor bepaalde ontwikkelaars. Ontwikkelaars die zich inschreven kregen een mailtje waar in staat dat ze als blijk van waardering de $99 niet hoeven te bepalen gedurende het eerste jaar. Het is onbekend of het voor alle ontwikkelaars geldt of dat Amazon specifieke ontwikkelaars uitkiest.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Zoals we eerder schreven is Amazon bezig met een ontwikkelaarsprogramma voor Android, waarbij een eigen App Store wordt opgetuigd. Toch zijn de ontwikkelaars nog niet unaniem enthousiast. Amazon dicteert welk percentage de ontwikkelaar krijgt en bepaalt ook de prijzen. Verder is Amazon van plan om de apps te voorzien van een eigen DRM-laag. Dat er nog zo weinig bekend is over Amazon’s plannen, heeft ermee te maken dat geïnteresseerde ontwikkelaars een formulier moeten invullen om extra informatie te vragen. Ze moeten daarbij een geheimhoudingsverklaring (NDA) met Amazon ondertekenen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.