Amazon geeft Kinde Fire broncode vrij

Redactie
16 november 2011, 18:43
1 min leestijd
Amazon geeft Kinde Fire broncode vrij
Amazon geeft Kinde Fire broncode vrij

Amazon heeft de broncode van de Kindle Fire Android-tablet vrijgegeven. Het is een bestand van 809 MB waar iedereen mee aan de slag kan gaan. Verwacht wordt dat in korte tijd veel alternatieve ROM’s voor de Kindle Fire uit zullen komen. Voor 199 dollar is de Kindle Fire een van de goedkoopste Android-tablets die je kunt kopen, maar het ontbreekt aan specifieke Google-apps zoals Gmail en Google Maps.

Met het vrijgeven van de broncode kunnen ontwikkelaars specifieke apps voor de Kinde Fire maken. Hoewel deze op Android 2.2 draait is de tablet compleet aangepast door Amazon. Aangezien er nu al (volgens de geruchten) miljoenen exemplaren verkocht zijn zullen ontwikkelaars maar al te graag apps willen maken gericht op het Amazon Android-platform. De vollede Amazon Kindle Fire SDK is hier te downloaden.

Lees verder na de advertentie.

De Kindle Fire is ook al te rooten met een methode genaamd SuperOneClick 2.2. Hiervoor dien je wel de Android SDK te hebben geïnstalleerd. Volledige instructies om de Kindle Fire te rooten zijn hier te vinden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu