Gerucht: Amazon brengt volgend jaar concurrent voor Google Stadia uit

Michel van 't Klaphek
22 november 2019, 10:24
2 min leestijd
Gerucht: Amazon brengt volgend jaar concurrent voor Google Stadia uit

Google is niet de enige nieuwkomer in de gamingmarkt. Ook Amazon wil de game-industrie bestormen met een eigen streamingdienst. De Google Stadia-concurrent moet volgend jaar al uitkomen.

‘Amazon brengt volgend jaar Google Stadia-concurrent uit’

Dat schrijft CNET. De website sprak met twee bronnen die op de hoogte claimen te zijn van het nog naamloze project. De Amazon-gamestreamingdienst moet volgens hen nog voor het einde van volgend jaar verschijnen. Deze deadline is belangrijk, want het bedrijf van Jeff Bezos wil profiteren van de lucratieve periode voor kerst.

Google Stadia

Amazon is volgens de website momenteel al begonnen met het aannemen van mensen. Deze personeelsleden worden tactisch geworven bij onder meer Microsoft, dat met xCloud ook een gamedienst ontwikkelt. Ook recente vacatures bij Amazon wijzen erop dat men bezig is met een geheim project.

Zo staat in een vacature voor een positie binnen de websitetechniekdivisie dat men op zoek is naar mensen die mee willen werken aan een “nieuw initiatief”. Een andere vacature laat er helemaal geen gras over groeien en vermeldt dat de persoon in kwestie een interesse in “machine learning en gamestreaming” moet hebben.

amazon google stadia concurrent twitch

De twee bronnen vertellen verder aan CNET dat Amazon de nieuwe gamestreamingdienst intensief wil laten samenwerken met Twitch. Deze dienst is populair onder kijkers en makers van streams. Dit zijn live-uitzendingen waarin iemand een game speelt en ondertussen het publiek vermaakt.

Inhoudelijk is er nog weinig bekend over de Google Stadia-concurrent van Amazon. Zo weten we bijvoorbeeld niet of de gamestreamingdienst een abonnementsmodel heeft en om wat voor spellen het gaat. Het zou bijvoorbeeld ook om een tegenhanger van Apple Arcade kunnen gaan, wiens collectie met name bestaat uit mobiele games.

Ook interessant: Netflix voor games: de streamingplannen van Google, Microsoft, Amazon en anderen

Over Stadia

Afgelopen week is Google Stadia gelanceerd. Met deze dienst kun je hoogwaardige spellen als Red Dead Redemption 2 spelen zonder dat je een dure console of pc hoeft te hebben. Games moeten vooraf worden aangeschaft. Vanaf volgend jaar rolt de gamestreamingdienst voor iedereen uit.

Het laatste nieuws over Google Stadia

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu