De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Amazon introduceert opvolger populaire Kindle Fire en twee nieuwe HD-tablets

Redactie
7 september 2012, 10:02
1 min leestijd
Amazon introduceert opvolger populaire Kindle Fire en twee nieuwe HD-tablets
Kindle Fire HD

Amazon heeft hun Kindle Fire-collectie met drie nieuwe tablets uitgebreid en gaat de strijd aan met de goedkope Nexus 7 van Google. De huidige Kindle Fire krijgt een hardware-update en Amazon gaat ook twee geheel nieuwe tablets uitbrengen: de Kindle Fire HD, die in een 7 inch- en 8.9 inch-versie op de markt verschijnt. De geüpdate Kindle Fire van 7 inch heeft een snellere processor, het dubbele werkgeheugen en een veel grotere batterij. De Amazon-tablet komt voor 159 dollar op de markt. Dit is een kleine messteek voor de Nexus 7, die met veel bombarie voor 199 dollar werd geïntroduceerd.

De nieuwe Kindle Fire HD-lijn bestaat uit twee tablets met een 7 inch en 8.9 inch scherm. Deze tablets hebben een groter schermdiagonaal, hogere resolutie en een schermlaag die minder licht weerkaatst. Dit moet de leesbaarheid in de zon verbeteren. De tablets draaien op een dualcore-processor die tot maximaal 1.8Ghz kan worden geclocked, beschikken over 2.4Ghz en 5Ghz Wi-Fi-netwerken en hebben hdmi-uitgang en bluetooth ingebouwd.

Lees verder na de advertentie.

De nieuwe Kindle Fire HD-tablets komen vanaf 20 november op de Europese markt en het Verenigd Koninkrijk is officieel bevestigd. Het is waarschijnlijk dat de nieuwe Kindle Fire (nog) niet in Nederland wordt uitgebracht. Beide Kindle Fire HD-tablets komen in een 16GB- en 32GB-versie, waarvan de 16GB 7 inch- en 8.9 inch-versie respectievelijk een prijskaartje van 199 en 299 dollar krijgen.

Amazons tablet draait op een aangepaste versie van Android en is voornamelijk bedoeld om content in de Amazon Store te kopen. Hierdoor kun je snel boeken, films, muziek en series op de Kindle Fire downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu