Amazon Kindle Fire ligt onder vuur vanwege patentschendingen

Amazon Kindle Fire ligt onder vuur vanwege patentschendingenWeken voordat de nieuwe tablet van Amazon op de markt zal komen is deze aangeklaagd vanwege de vermoedelijke schending van patenten. De webwinkel wordt aangeklaagd door Acacia Research Corp, een bedrijf dat patenten beheert en deze licenseert. Acacia heeft al eerder bedrijven als Apple en RIM aangeklaagd en wordt gezien als een zogenaamde patent troll. Dat is een bedrijf dat op basis van haar patentenportfolio andere bedrijven aanklaagd in de hoop hier een slag uit te slaan.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Amazon zou vier patenten schenden die nu in het bezit van Acacia zijn. Eentje hiervan richt zich bijvoorbeeld op het aanraken van een icoon om zo een programma te openen of een actie uit te voeren, een andere richt zijn op het weergeven en bewerken van meerdere agenda’s tegelijk. Naast de vier patenten van de Amazon Kindle Fire zou de nieuwe e-reader Kindle 3G + Wi-Fi ook nog een vijfde patent schenden. In 2005 kreeg Acacia 612 miljoen dollar van RIM (de maker van de BlackBerry-telefoons) als vergoeding voor het gebruik van haar patenten.

Dat Amazon aangeklaagd zou gaan worden door patent trolls leek voor de hand te liggen. De Amazon Kindle Fire is hard op weg de meest succesvolle Android-tablet te worden en hier willen andere bedrijven graag een graantje van meepikken. Het is wellicht ook de reden dat Amazon ervoor besloten heeft de Kindle Fire op papier onder een ander bedrijf onder te brengen.

Bron: Paid Content

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.