‘Amazon Kindle Fire meest gebruikte Android-tablet’

Redactie
28 januari 2012, 15:53
1 min leestijd
‘Amazon Kindle Fire meest gebruikte Android-tablet’
'Amazon Kindle Fire meest gebruikte Android-tablet'

De Amazon Kindle Fire is de populairste Android-tablet van het moment, dat blijkt uit cijfers van de onderzoeksfirma Flurry. Deze cijfers zijn niet gebaseerd op het aantal verkochte tablets, maar Flurry houdt bij hoe vaak apps op de diverse platformen worden geopend en hoe lang deze worden gebruikt. In november 2011 was de Samsung Galaxy Tab nog de meest populaire Android-tablet, maar inmiddels is de Amazon Kindle Fire de meest gebruikte Android-tablet. Hier heeft de tablet van Amazon slechts twee maanden over gedaan. Andere Android-tablets die goed genoeg scoren om mee genomen te worden in de statistieken van Flurry zijn de Asus Transformer, Acer Iconia Tab en de Motorola Xoom.

Flurry meet alleen hoe vaak tablets worden gebruikt. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een paar apps op de Amazon Kinde Fire relatief vaak gebruikt worden, zoals de Kindle-app om boeken te lezen. Daarnaast kan het ook zo zijn dat veel apps door elkaar worden gebruikt. De interface van de Kindle Fire richt zich vooral op verschillende content en maakt het gemakkelijk om hier tussen te wisselen.

Lees verder na de advertentie.

Wat duidelijk mag zijn is dat de Amazon Kindle Fire hot is. Voorlopig is de tablet die gebruik maakt van een verouderde versie alleen nog maar in de Verenigde Staten te koop. Het is nog niet duidelijk wanneer Amazon de Kindle Fire in Europa gaat verkopen. De tablet is wel tweedehands in Nederland te koop. Het nadeel van de tablet is wel dat de bekende Google-apps zoals Gmail, Google Agenda en Google Maps niet worden ondersteund.

'Amazon Kindle Fire meest gebruikte Android-tablet'
Categorie: Tablets
Spotlights: Amazon, Tablet

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's