Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

‘Amazon komt in oktober met Android-tablet’

Redactie
14 juli 2011, 13:53
2 min leestijd
'Amazon komt in oktober met Android-tablet'

Webwinkel Amazon zal in oktober een eigen tablet op de markt brengen, dit meldt de kwaliteitskrant The Wall Street Journal. De tablet zal voorzien zijn van een negen inch scherm en draaien op Android. Een camera zal niet aanwezig zijn. Daarnaast zal Amazon ook twee nieuwe eReaders op de markt brengen, waarbij er één een aanraakscherm zal hebben en de andere een stuk goedkoper zijn dan de huidige Amazon Kindle.

De tablet van Amazon zal ontworpen worden en gemaakt door een Aziatisch bedrijf. Hoe het apparaat verkocht gaat worden en tegen welke prijs is nog onduidelijk. Amazon zou het apparaat in oktober uit willen brengen. Hiermee ligt het apparaat ruim op tijd voor de Kerst in de winkels, de periode dat Amerikanen traditiegetrouw het meeste geld uitgeven.

Lees verder na de advertentie.

Met de nieuwe tablet gaat Amazon vol de strijd aan met Apple en Google. Alle drie de bedrijven verkopen onder meer muziek, boeken en video’s online en beginnen steeds meer in elkaars vaarwater te zitten. Met een eigen tablet maakt Amazon het gemakkelijker om content aan haar klanten verkopen. Amazon zou van plan zijn om haar tablet met verlies te verkopen, omdat winst te maken op de content. Hiermee wordt het een aantrekkelijk alternatief voor de iPad van Apple en de tablets van Motorola en Samsung.

Een Android-tablet van Amazon biedt ook mogelijkheden voor de webwinkel om meer klanten te werven voor haar eigen App Store die agressief concurreert met Google’s Android Marketplace. Met flinke kortingsacties zoals elk dag een gratis app en exclusieve downloads zoals de primeur van de nieuwe Angry Birds probeert Amazon gebruikers te overtuigen om over te stappen naar haar appwinkel.

Volgens The Wall Street Journal wil Amazon naast de tablet ook twee nieuwe eReaders op de markt brengen. Een van de nieuwe Kindles heeft een aanraakscherm die tegenover de Nook Color van Barnes & Noble en de Kobo Touch zal worden gepositioneerd. De tweede eReader zal geen touchscreen hebben, maar zal een budgetmodel worden die tegen een weggeefprijs verkocht gaat worden. De Amazon Kindle is het best verkopende product van de webwinkel ooit. Naar verwachting zijn er er meer dan 7,5 miljoen exemplaren van verkocht.

Bron: The Wall Street Journal

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu