Amazon mag naam Appstore blijven gebruiken

Amazon mag naam Appstore blijven gebruikenWebwinkel Amazon mag de term App Store voorlopig blijven gebruiken. Dat is het resultaat van de rechtszaak die Apple tegen het bedrijf had aangespannen. Volgens Apple is de term te specifiek en kan deze verwart worden met haar eigen appwinkel, maar de rechter oordeelde anders.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Hoewel volgens de rechter de term App Store niet al te algemeen is en Apple wel degelijk recht heeft om hier aanspraak op te maken, leidt het gebruik van Amazon echter niet tot onduidelijkheid voor de consumenten. Apple is het niet eens met de uitspraak en daarom zal de zaak in oktober worden hervat.

Sinds de introductie van de App Store probeert Apple de merknaam vast te leggen. Dit tot grote ergernis van de de concurrentie die soortgelijke downloadwinkels hebben geintroduceerd. Zo hebben HTC, Sony, Nokia en Microsoft samen een aanklacht ingediend tegen Apple vanwege deze kwestie.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.