De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Amazon presenteert 7 inch Android-tablet Kindle Fire en nieuwe Kindle eReaders

Redactie
28 september 2011, 16:35
2 min leestijd
Amazon presenteert 7 inch Android-tablet Kindle Fire en nieuwe Kindle eReaders
Amazon presenteert 7 inch Android-tablet Kindle Fire

Amazon heeft haar Amazon Kindle Fire tablet gepresenteerd. Het is een 7 inch Android-tablet met een Gorilla Glass IPS-scherm die voor 199 dollar verkocht gaat worden. Het ontbreekt aan een camera, microfoon of 3G, maar er is wel Wi-Fi aan boord en een dual-core processor. De Kindle Fire is voorzien van Android dat compleet is aangepast in een soort van boekenkast-motief. Zo kan de nadruk worden gelegd op de eigen diensten van de webwinkels zoals de Kindle boekenwinkel, Amazon MP3-muziekwinkel, Amazon Instant Video en de Amazon App Store met Android-apps.

Qua uiterlijk heeft de Android-tablet veel weg van de BlackBerry PlayBook. Het 7 inch scherm is een IPS-scherm met Gorilla Glass met een resolutie van 1024×768. De afmetingen van de Kindle Fire zijn 190 mm x 120 mm x 11.4 mm. Het geheel weegt 413 gram. Het apparaat heeft 8 GB intern geheugen en is voorzien van gratis cloud-opslag voor alle producten van Amazon. Je kunt via Wi-Fi b/g/n/x verbinding maken met het internet. Er is een 3.5 mm audio-aansluiting aanwezig. De batterij maakt het mogelijk om 8 uur aan een stuk te lezen, of om 7,5 uur video te bekijken (mits je Wi-Fi uitzet).

Lees verder na de advertentie.

Amazon Kindle Fire (1)
Amazon Kindle Fire (2)

Enkele nog niet genoemde voorgeïnstalleerde diensten op de tablet zijn Whispersync voor de synchronisatie van mediabestanden en Amazon Silk, een cloudbased browser waardoor het internet sneller moet laden. Dit komt doordat het zware grafische werk in de cloud plaatsvindt, Amazon noemt het een zogenaamde ‘split browser’. Als je de Kindle Fire koopt is je eigen Amazon-account al voorgeïnstalleerd op de tablet zodat je meteen aan de gang kunt. De Amazon tablet zal vanaf 15 november te koop zijn in de Verenigde Staten.

Kindle eReaders

Amazon heeft ook enkele nieuwe eReaders gepresenteerd. De Kindle Touch is de eerste eReader van de webwinkel die ook aanraakgevoelig is. De versie met alleen Wi-Fi zal voor 99 dollar worden verkocht. Een 3G-versie, met gratis 3G in meer dan 100 landen, kost 149 dollar. De orginele Kindle heeft ook een update gekregen. Deze variant zonder touchscreen, en nu ook zonder fysiek toestenbord, gaat 79 dollar kosten. Deze Kindle eReaders zijn vanaf 21 november beschikbaar.

Kindle 79 dollar
Kindle Touch

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu