De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Amazon en Google begraven strijdbijl: Prime Video-app ondersteunt Chromecast

Thomas Haenen
19 april 2019, 12:11
2 min leestijd
Amazon en Google begraven strijdbijl: Prime Video-app ondersteunt Chromecast

De koude oorlog tussen Google en Amazon is voorbij. Daardoor kun je straks Prime Video-series, zoals The Grand Tour en Transparent, ook weer via je Chromecast kijken.

Lees verder na de advertentie.

Amazon Prime Video Chromecast-ondersteuning komt eraan

Chromecast-ondersteuning wordt binnenkort toegevoegd aan de Amazon Prime Video-app, en in ruil daarvoor brengt Google de YouTube en YouTube Kids-app naar Amazons Fire TV-software. Dat hebben de twee bedrijven samen aangekondigd. De aanpassingen worden in “de komende maanden” uitgerold; een precieze datum wordt nog niet genoemd.

Amazon en Google voeren al sinds 2015 ruzie rondom mediadiensten. Google weigerde de afgelopen jaren om de YouTube-app te ondersteunen op FireOS, Amazons variant op Android, omdat deze variant wordt geleverd zonder de Play Store en andere Google-apps. Daardoor was het voor gebruikers met een Amazon-tablet of -mediaspeler lastiger om YouTube-video’s te kijken.

Amazon Prime Video Chromecast-ondersteuning

In reactie op het verwijderen van de YouTube-app, gooide Amazon de Chromecast uit zijn assortiment. Pas sinds eind vorig jaar wordt de mediaspeler weer verkocht via de grootste webwinkel ter wereld. Daarnaast had Prime Video, de streamingdienst van het bedrijf, geen Chromecast-ondersteuning. Daardoor waren Prime Video-series alleen beschikbaar op de eigen Fire Stick van het bedrijf, of enkele andere Chromecast-alternatieven.

Amazon en Google werken weer samen

De twee bedrijven hebben de strijdbijl nu begraven. “We zijn blij dat we samen met Amazon kunnen werken om de officiële YouTube-app uit te brengen voor Fire TV-apparaten wereldwijd,” aldus een woordvoerder van Google. Ook Amazon zegt verheugd te zijn dat alle Prime Video-films en -series binnenkort beschikbaar zijn op Google-apparaten.

Prime Video is ook in Nederland beschikbaar en kost 4 euro per maand. De dienst heeft inmiddels een breed aanbod aan series, films en documentaires. Zo zijn er Prime Originals als The Grand Tour (het autoprogramma met Jeremy Clarkson), Transparent en Marvelous Mrs. Maisel. Op Prime Video vind je daarnaast veel populaire oudere titels, waaronder The Office, House, Spongebob Squarepants en The Godfather-films. Op zoek naar meer? Check ook onze Chromecast-tips met de beste series, films en muziek voor je mediaspeler.

Het laatste nieuws over Google

Bron: Amazon
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Google Chromecast
Google Chromecast

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu