De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Amazon lanceert Prime Video in Nederland: zo kijk je Grand Tour, Transparent en meer

Thomas Haenen
14 december 2016, 11:52
2 min leestijd
Amazon lanceert Prime Video in Nederland: zo kijk je Grand Tour, Transparent en meer

Amazon Prime Video is vanaf vandaag ook in Nederland beschikbaar. Met dit alternatief voor Netflix kun je kijken naar The Grand Tour, The Man in the High Castle, Transparent en tal van andere series en films.

Lees verder na de advertentie.

Amazon Prime Video Nederland

Amazon Prime Video kost 6 euro per maand, maar gebruikers kunnen de dienst de eerste zes maanden uitproberen voor slechts 3 euro per maand. Je kunt Prime Video kijken in je browser of via de app die vanaf vandaag in de Play Store staat. Via de app kun je video’s downloaden om ze offline te kijken, net als sinds kort met Netflix kan.

Met deze videodienst van Amazon kun je een groot aantal films en tv-series streamen. Onder andere The Grand Tour, het nieuwe autoprogramma van Jeremy Clarkson, is op Prime Video te vinden. Ook Transparent, The Man in the High Castle, Bosch en andere Amazon Originals staan nu op de dienst. Daarnaast zijn er aantal populaire series van andere zenders toegevoegd, waaronder Fear the Walking Dead, Community en Justified. Tot slot biedt Amazon nog een grote hoeveelheid kinderseries, anime en films als The Fast and the Furious en Bridesmaids.

Alle series en films zijn voorzien van Engelse ondertiteling, een select aantal beschikt daarnaast ook nog over Nederlandse ondertiteling. The Grand Tour lijkt deze echter dan weer niet te hebben.

Wel lijkt het aanbod nog niet zo groot als in sommige andere landen. Zo zijn nog niet alle Amazon Originals in Nederland beschikbaar. Seizoen 3 van Transparent ontbreekt en ook de Woody Allen-serie Crisis in Six Parts is pas vanaf volgend jaar in Nederland beschikbaar, aldus het bedrijf.

Dat heeft er vermoedelijk mee te maken dat de Amazon de rechten van zijn eigen series in het verleden heeft verkocht aan andere partijen. Netflix heeft dat probleem in het verleden ook gehad: zo was House of Cards oorspronkelijk niet beschikbaar op de dienst in verschillende landen. Vermoedelijk zal Amazon de rechten van toekomstige series en seizoenen voor zichzelf behouden.

Eén van de grootste nadelen van Amazon is dat ze geen ondersteuning bieden voor de Chromecast. Het bedrijf heeft daar zijn eigen alternatief voor, de Fire Stick. Deze wordt echter nog niet in Nederland verkocht. Wil je de series van Prime Video op je televisie kijken, dan zul je ze moeten openen in je browser en dat tabblad casten.

Amazon Prime Video downloaden

Je kunt de Amazon Prime Video-app downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app werkt op elk toestel met Android 4.1 of nieuwer.

Download Amazon Prime Video in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu