De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Amazon richt apart bedrijf op voor Amazon Kindle tablet

Redactie
9 oktober 2011, 18:26
1 min leestijd
Amazon richt apart bedrijf op voor Amazon Kindle tablet
Amazon richt apart bedrijf op voor Amazon Kindle tablet

Webwinkel Amazon heeft een nieuw bedrijf opgericht voor haar Amazon Kindle tablet. Uit de registratie van de Kindle Fire handelsmerken bij de United States Patent and Trademarkt Office blijkt dat het bedrijf Seesaw LLC de aanvrager is en niet Amazon. In totaal gaat het om vijf trademark-aanvragen waarvan drie gericht op de Kindle Fire en twee op de browser Amazon Silk. Waarom Amazon ervoor kiest deze producten in een ander bedrijf onder te brengen is niet bekend.

Voor haar andere Kindle-producten zoals de bekende e-readers besloot Amazon niet om een ander bedrijf op te richten. De advocaat die de trademarks heeft aangevraagd bij de United States Patent and Trademarkt Office is dezelfde als van Amazon. Dat Amazon een apart bedrijf opricht kan ermee te maken hebben dat ze als bedrijf niet wil worden aangeklaagd voor het gebruik van Android en zo kan ze dit wellicht ontlopen.

Lees verder na de advertentie.

Amazon kondigde vorige maand haar eerste Android-tablet aan. De Amazon Kindle Fire zal voor 199 dollar worden verkocht en wordt vanaf 15 november voor het eerst geleverd. Uit de eerste berichten blijkt dat de Kindle Fire bijzonder goed wordt verkocht. Het lijkt erop dat de Android-tablet haar op weg is de meest succesvolle tablet te worden na de iPad.

Bron: Fusible

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu