Amazon richt apart bedrijf op voor Amazon Kindle tablet
Redactie

Amazon richt apart bedrijf op voor Amazon Kindle tabletWebwinkel Amazon heeft een nieuw bedrijf opgericht voor haar Amazon Kindle tablet. Uit de registratie van de Kindle Fire handelsmerken bij de United States Patent and Trademarkt Office blijkt dat het bedrijf Seesaw LLC de aanvrager is en niet Amazon. In totaal gaat het om vijf trademark-aanvragen waarvan drie gericht op de Kindle Fire en twee op de browser Amazon Silk. Waarom Amazon ervoor kiest deze producten in een ander bedrijf onder te brengen is niet bekend.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Voor haar andere Kindle-producten zoals de bekende e-readers besloot Amazon niet om een ander bedrijf op te richten. De advocaat die de trademarks heeft aangevraagd bij de United States Patent and Trademarkt Office is dezelfde als van Amazon. Dat Amazon een apart bedrijf opricht kan ermee te maken hebben dat ze als bedrijf niet wil worden aangeklaagd voor het gebruik van Android en zo kan ze dit wellicht ontlopen.

Amazon kondigde vorige maand haar eerste Android-tablet aan. De Amazon Kindle Fire zal voor 199 dollar worden verkocht en wordt vanaf 15 november voor het eerst geleverd. Uit de eerste berichten blijkt dat de Kindle Fire bijzonder goed wordt verkocht. Het lijkt erop dat de Android-tablet haar op weg is de meest succesvolle tablet te worden na de iPad.

Bron: Fusible

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.