De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Amazon-smartphone komt niet meer dit jaar, gratis telefoon komt nooit

Gijs Ettes
9 september 2013, 9:58
1 min leestijd
Amazon-smartphone komt niet meer dit jaar, gratis telefoon komt nooit
'Amazon gaat volgend jaar goedkope smartphone uitbrengen'

Afgelopen weekend ging het gerucht rond dat Amazon met een eigen Kindle Phone zou komen, die bovendien gratis verkrijgbaar zou worden dankzij het aanbieden van verschillende diensten. Daar klopt echter helemaal niets van, meldde Amazon zondag zelf.

Lees verder na de advertentie.

Het gerucht dat vanaf vrijdag rondging was afkomstig van enkele Wall Street Journal-journalisten. Deze waren er van overtuigd dat Amazon met een eigen smartphone zou komen, en dat zo’n telefoon ook nog eens volledig gratis zou zijn.

Amazon zou zijn geld namelijk terugverdienen met het aanbieden van content zoals boeken en films, apps uit de eigen app-winkel en eigen online opslagdienst.  Dit model past het bedrijf ook toe voor zijn Kindle Fire-tablet, al is die tablet niet gratis verkrijgbaar.

Amazon heeft echter laten weten dat er geen smartphone uit de stallen van de wereldwijd enorm populaire webshop komt, in ieder geval niet in 2013. Daarbij werd bovendien gemeld dat zo’n Amazon-smartphone nooit volledig gratis zal worden. Je zult er altijd een (beperkt) bedrag voor moeten neerleggen, net zoals dat bij de Kindle Fire het geval is.

Wellicht een Amazon-smartphone in 2014

Het zou dus wel goed kunnen dat Amazon in 2014 besluit om met zijn eigen smartphone te komen, die dan waarschijnlijk net als de Kindle Fire niet enorm duur gaat zijn. De populaire webshop lijkt er in ieder geval nog niet klaar voor te zijn om een dergelijke telefoon alvast van wat hype te voorzien.

Via: Pocket-lint

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu