Amazon sneller dan Google klaar met online muziekkluis?
Redactie

amazon datacenterOver Google en Apple gaat allebei het gerucht dat ze een muziekdienst ‘in de cloud’ aan het voorbereiden zijn. Een anonieme bron heeft CNET nu gemeld, dat Amazon misschien wel eerder is. De online winkel is van plan een dienst aan te bieden, waarbij je mediabestanden kunt opslaan op de Amazon-servers en daarna on-demand kunt afspelen. Het gaat daarbij ook om bestanden die je buiten Amazon om hebt gekocht. Bronnen binnen de muziek- en filmindustrie zouden hebben bevestigd dat het om een online kluis gaat, waar je je bestaande muziek-, film- en boekcollectie in kunt bewaren, ook bestanden die je niet bij Amazon hebt gekocht.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Over Apple wordt gezegd, dat de muziekkluis onderdeel wordt van uitbreidingen bij iTunes of MobileMe. Dat het allemaal langer duurt dan gepland, zou komen omdat de gesprekken tussen Apple en de vier grote muzieklabels zijn vastgelopen over de vergoeding voor het streamen van muziek. Apple heeft de afgelopen maanden 1 miljard dollar geïnvesteerd in een datacenter in North Carolina, waar het allemaal moet gaan plaatsvinden en dat elk moment in gebruik kan worden genomen.

Google zou ondertussen bezig zijn met het testen van Google Music onder eigen personeel. Deze dog food-fase wijst erop dat het product al bijna klaar is voor de release, maar dat alleen nog bugs moeten worden opgelost. Een anonieme bron uit de muziekindustrie zou – alweer – tegen CNET hebben gezegd dat het product bijna klaar is. Maar ook Google heeft te maken met afspraken met de muziekindustrie en het sluiten van licentiedeals met de vier grote muzieklabels. Het plan is om een digitale online kluis te maken, waar je je bestaande muzieknummers kan opslaan.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.