De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Amazon start Appstore in China en verslaat Google met betaalde apps

Redactie
6 mei 2013, 10:49
1 min leestijd
Amazon start Appstore in China en verslaat Google met betaalde apps
amazon app store

Amazon heeft de Android Appstore geopend in China, een van de grootste markten voor Android-toestellen. Bijzonder aan deze lancering is dat Amazon meteen al betaalde apps aanbiedt. Daarmee zijn ze sneller dan rivaal Google, die er nog niet in staat is om apps te verkopen via de Google Play Store. Amazon heeft langzamerhand meer voet aan de grond gekregen in China.

De afgelopen maanden openden ze een Kindle Store, met boeken die je via een nieuwe Chinese Android-app voor Kindle kunt lezen. Of de Kindle e-readers ook verkocht zullen worden in China, wil het bedrijf nog niet zeggen. De $99 kostende Kindle Fire met 7-inch scherm zou op zich een goede match zijn met China, waar tablets over het algemeen minder dan 100 dollar kosten. Wel is de uitbreiding van de Android Appstore naar China een teken aan de wand. Amazon heeft een Chineestalige versie van het ontwikkelaarsportaal opengesteld, zodat de ontwikkelaars apps in hun eigen taal kunnen indienen.

Lees verder na de advertentie.

Die Chinese apps komen binnenkort ook beschikbaar voor consumenten elders ter wereld, zodat Chinezen overal ter wereld de content kunnen downloaden. Amazon heeft een lijst van 200 landen, waaronder Australië, Brazilië, Indonesië, Canada, Mexico, India, Zuid Afrika en Zuid Korea waar de Amazon Appstore “binnenkort” ook van start gaat.

In China zijn momenteel honderden kleine, lokale appstores die ook apps van bekende ontwikkelaars aanbieden. Google grijpt naast dit aanbod omdat ze de betaalde premium-titels niet kunnen verkopen.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu