Amazon start binnenkort eigen Android applicatiewinkel

amazonHet is waar: Amazon start binnenkort een eigen applicatiewinkel voor Android. Hierdoor is het mogelijk om buiten de Android Market applicaties te kopen. Dit gerucht verscheen eind september op Android Planet en is nu officieel bevestigd door Amazon. Engadget beweert dat Amazon deze eigen App Store nog voor het eind van dit jaar lanceert, maar dit is nog niet bekrachtigd. In eerste instantie alleen in de Verenigde Staten en in een later stadium in andere landen. Het is nog onbekend hoe de exclusieve applicatiewinkel gaat heten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Het is niet vreemd dat Amazon met een eigen Android Market komt. Amazon is de grootste online-winkel ter wereld. Bezoekers kunnen er terecht voor (digitale) boeken, cd’s, dvd’s en andere goederen. Amazon heeft een eigen e-reader (Amazon Kindle) en het is aannemelijk dat het bedrijf in de nabije toekomst met een eigen tablet op de markt komt. Een eigen App Store kan de populariteit van deze tabletcomputer aanzienlijk vergroten.

Ontwikkelaars hoeven waarschijnlijk geen bedrag te betalen om applicaties in de App Store te plaatsen. Dit biedt meer kansen voor kleine ontwikkelaars. Wel houdt Amazon de toegevoegde applicaties en spellen goed in de gaten. Indien een applicatie niet geschikt is voor de App Store van Amazon, dan wordt deze verwijderd.

Hopelijk geeft Amazon binnenkort meer informatie vrij over de applicatiewinkel.
amazon-brief

Bron: Androinica

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.