De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Amazon wil webOS overnemen van HP’

Redactie
30 september 2011, 14:21
2 min leestijd
‘Amazon wil webOS overnemen van HP’
'Amazon wil webOS overnemen van HP'
Jon Rubinstein van Palm

Venturebeat meldt dat Amazon interesse heeft om webOS over te nemen van HP. De webwinkel zou nu aan het onderhandelen zijn om het voormalige Palm over te nemen van HP. Palm, de maker van webOS, werd ruim een jaar geleden overgenomen door HP voor 1,2 miljard dollar. Na het falen van de HP TouchPad tablet besloot HP de stekker uit het project te trekken en nu is ze druk bezig om Palm zo vlug mogelijk te verkopen. Bedrijven als HTC en Samsung bleken uiteindelijk niet geïnteresseerd te zijn in webOS.

Amazon zou van plan zijn om webOS te gaan gebruiken voor haar Amazon Kindle Fire tablet, die eerder deze week werd geïntroduceerd. Hoewel de Kindle Fire draait op Android 2.1, is dit bijna niet zichtbaar voor de eindgebruiker omdat Amazon een eigen softwarelaag heeft aangebracht. In theorie zou Android 2.1 gemakkelijk vervangen kunnen worden door webOS.

Het is niet de eerste keer dat Amazon met webOS in verband wordt gebracht. In juli van dit jaar gaf de voormalige topman van Palm, Jon Rubinstein, aan in een interview met This is my Next dat Amazon een goede partner zou zijn voor webOS. Opvallend detail is dat Jon Rubinstein ook bestuurslid bij Amazon is, en dus wellicht meer weet dat hij destijds toegaf.

Lees verder na de advertentie.

Een eigen besturingssysteem zou Amazon goed uitkomen. Met hun eigen Amazon Silk browser en diverse andere online diensten zouden ze het besturingssysteem geheel naar hun eigen hand kunnen zetten. Zelf de Amazon App Store zou gemakkelijk kunnen worden aangepast voor webOS. Android-apps worden geschreven in Java, en webOS kan hier ook mee overweg. Aangezien ontwikkelaars hun Android-apps in de toekomst hun apps toch licht aan moeten gaan passen voor de Amazon App Store, zou het niet al te veel extra werk opleveren. Daarnaast zou Amazon ook meteen een hoop patenten in huis halen en zo kan ze voorkomen dat ze een vergoeding aan onder andere Microsoft moet gaan betalen voor het gebruik van Android.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu