‘Amazon wil webOS overnemen van HP’

'Amazon wil webOS overnemen van HP'Venturebeat meldt dat Amazon interesse heeft om webOS over te nemen van HP. De webwinkel zou nu aan het onderhandelen zijn om het voormalige Palm over te nemen van HP. Palm, de maker van webOS, werd ruim een jaar geleden overgenomen door HP voor 1,2 miljard dollar. Na het falen van de HP TouchPad tablet besloot HP de stekker uit het project te trekken en nu is ze druk bezig om Palm zo vlug mogelijk te verkopen. Bedrijven als HTC en Samsung bleken uiteindelijk niet geïnteresseerd te zijn in webOS.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Amazon zou van plan zijn om webOS te gaan gebruiken voor haar Amazon Kindle Fire tablet, die eerder deze week werd geïntroduceerd. Hoewel de Kindle Fire draait op Android 2.1, is dit bijna niet zichtbaar voor de eindgebruiker omdat Amazon een eigen softwarelaag heeft aangebracht. In theorie zou Android 2.1 gemakkelijk vervangen kunnen worden door webOS.
Jon Rubinstein van Palm
Het is niet de eerste keer dat Amazon met webOS in verband wordt gebracht. In juli van dit jaar gaf de voormalige topman van Palm, Jon Rubinstein, aan in een interview met This is my Next dat Amazon een goede partner zou zijn voor webOS. Opvallend detail is dat Jon Rubinstein ook bestuurslid bij Amazon is, en dus wellicht meer weet dat hij destijds toegaf.

Een eigen besturingssysteem zou Amazon goed uitkomen. Met hun eigen Amazon Silk browser en diverse andere online diensten zouden ze het besturingssysteem geheel naar hun eigen hand kunnen zetten. Zelf de Amazon App Store zou gemakkelijk kunnen worden aangepast voor webOS. Android-apps worden geschreven in Java, en webOS kan hier ook mee overweg. Aangezien ontwikkelaars hun Android-apps in de toekomst hun apps toch licht aan moeten gaan passen voor de Amazon App Store, zou het niet al te veel extra werk opleveren. Daarnaast zou Amazon ook meteen een hoop patenten in huis halen en zo kan ze voorkomen dat ze een vergoeding aan onder andere Microsoft moet gaan betalen voor het gebruik van Android.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.