Amerikaanse Droid: Exchange kost 15 dollar per maand extra

Redactie
3 november 2009, 16:21
1 min leestijd
Amerikaanse Droid: Exchange kost 15 dollar per maand extra
Motorola Droid

De Amerikaanse operator Verizon is van plan om Exchange aan te bieden op de Motorola Droid, het toestel dat in Duitsland en Italië de Motorola Milestone gaat heten. HTC heeft bij de recente toestellen gratis Exchange-ondersteuning meegeleverd, maar Verizon is van plan om er $15 per maand voor te vragen. In totaal ben je dan $45 per maand bovenop je spraakabonnement kwijt om gebruik te mogen maken van dataverkeer en Exchange ActiveSync-synchronisatie. Hoe dat komt? “The Droid is primarily a consumer phone”, zegt Verizon-woordvoerster Brenda Raney.

Bij toestellen zoals de iPhone en de BlackBerry hoef je bij concurrent AT&T maar $30 extra te betalen bovenop het spraakabonnement. De Droid komt daarmee in een ongunstige positie ten opzichte van de concurrentie. Ben je echter zakelijke gebruiker, dan vraagt AT&T $45 per maand voor het gebruik van zakelijke e-mail, ook als je het via je eigen Exchange-server laat lopen. Nu maar hopen dat Nederlandse operators het plan niet overnemen.

Lees verder na de advertentie.

De Europese GSM-versie Motorola Droid krijgt trouwens multitouch-functies, wat bij de Amerikaanse versie niet het geval is. Mogelijk heeft dat te maken met patenten die aan Apple zijn toegewezen en alleen geldig zijn in de VS. In de Europese versie ondersteunt daarom wel multitouch.

Via: Infoworld

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's