Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Amerikaanse rechter geeft Apple gelijk: Galaxy Nexus mag niet meer in VS worden verkocht

Redactie
30 juni 2012, 10:53
1 min leestijd
Galaxy Nexus

De Amerikaanse rechter heeft geoordeeld dat de Samsung Galaxy Nexus, de smartphone van Google die als eerste Android 4.1 Jelly Bean krijgt, niet meer in de Verenigde Staten mag worden verkocht. Apple boekt hiermee een grote overwinning in de rechtszaak tegen Samsung en indirect Google. De rechter oordeelde dat Samsung inbreuk heeft gemaakt op patent 8086604 (Unified Search) dat beschrijft hoe informatie via een universele zoekmachine wordt verwerkt. Apple heeft hierdoor ‘aanzienlijke schade geleden’.

Naast het Unified Search-patent kwamen in de rechtszaak drie andere patenten aan bod, waaronder een methode voor het uitvoeren van speciale acties op webpagina’s, het bekende slide-to-unlock-mechanisme en een specifieke autocorrectie-techniek. Eerstgenoemde gebruikte Apple al eerder om een verkoopverbod van HTC-toestellen af te dwingen en het slide-to-unlock-mechanisme heeft Apple tijdens een Duitse rechtszaak tegen Motorola ingezet.

Lees verder na de advertentie.

Apple hoopt in dezelfde rechtszaak nog meer Android-toestellen blokkeren, waaronder de Samsung Galaxy Tab 10.1. Het is mogelijk dat Google een update voor de Samsung Galaxy Nexus verspreidt waardoor het toestel weer in de Verenigde Staten mag worden verkocht. Op dit moment meldt Google dat ze ‘erg teleurgesteld zijn, maar geloven in een goede afloop wanneer er nieuw bewijsmateriaal wordt getoond’.

Heeft dit artikel je geholpen?
Samsung Galaxy Nexus
Samsung Galaxy Nexus

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu