Amerikaanse regering en leger krijgen beveiligde Android-telefoons

Redactie
5 februari 2012, 18:22
1 min leestijd
Amerikaanse regering en leger krijgen beveiligde Android-telefoons
Amerikaanse regering en leger krijgen beveilige Android-telefoons

Amerikaanse Ambtenaren en militairen kunnen binnenkort speciale Android-telefoons verwachten die dusdanig zijn beveiligd dat ze met geclassificeerde documenten om kunnen gaan. Deze smartphones zullen op een aangepaste versie van Android draaien. Met de huidige Amerikaanse wetgeving is het niet toegestaan om dergelijke documenten op een normale smartphone te bekijken. Soldaten zouden als eerste de aangepaste Android-telefoons ontvangen, daarna zijn medewerkers van de Amerikaanse overheid aan de beurt.

Android zou dusdanig zijn aangepast dat het wel mogelijk is om documenten te lezen maar niet om deze te verzenden. Binnen nu en enkele maanden moeten de eerste gecertificeerde smartphones op de markt komen. De Amerikaanse overheid zou al enkele jaren aan het testen zijn met aangepaste smartphones die de communicatie tussen haar medewerkers aanzienlijk moet verbeteren. Gebruikers zouden per internetsessie kunnen kiezen welk informatie ze willen versturen, zodat er geen gevoelige data lekt.

Lees verder na de advertentie.

Dat de Amerikaanse overheid officieel nog geen smartphones toestaat heeft te maken met de veiligheid. Huidige smartphones zouden te snel gekraakt kunnen worden waardoor gevoelige informatie op straat kan komen te liggen. Dat voor Android als besturingssysteem is gekozen komt omdat deze compleet kan worden aangepast aan de eigen voorkeuren van de Amerikaanse overheid.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu