Amerikaanse versie LG Optimus 2X krijgt nu al Gingerbread

Amerikaanse versie LG Optimus 2X krijgt nu al GingerbreadDe update naar Gingerbread voor de Amerikaanse versie van de LG Optimus 2X is nu al te downloaden. In de Verenigde Staten wordt het toestel onder de naam T-Mobile G2x verkocht en heeft deze een bijna standaardversie van Android 2.2 Froyo voorgeïnstalleerd. Er zijn alleen wat apps van provider T-Mobile toegevoegd. Bij de Europese versie versie die enkele maanden eerder uitkwam heeft LG wel haar eigen softwarelaag heeft aangebracht. Vermoedelijk heeft LG haast gemaakt met de Amerikaanse update, omdat ze in de staat Californië wordt aangeklaagd vanwege de slechte prestaties van de T-Mobile G2x.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


Hoewel de LG Optimus 2X in het Guinness Book of Records prijkt als de eerste dual-core telefoon die ooit is uitgebracht, bleek er veel mis te zijn met de software van de telefoon. Deze is instabiel en loopt vaak vast of schakelt zichzelf helemaal uit. De telefoon zelf heeft ook vaak last van screen bleeding, hierbij lijkt het licht te lekken uit de randen van het scherm.

Hoewel de Amerikaanse T-Mobile G2x later uitkwam, bleek ook deze ook nog flink last te hebben van de bovengenoemde problemen. Gebruikers in Californië hebben nu samen een rechtszaak aangespannen tegen LG om te worden gecompenseerd voor de problemen met de telefoon. De zojuist uitgebracht update moet het leed wat verzachten, maar het lijkt niet dat dit voldoende zal zijn voor de getroffen gebruikers. Wanneer de Europese LG Optimus 2X de update naar Gingerbread krijgt is nog niet duidelijk.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.