Amerikaanse versie LG Optimus 2X krijgt nu al Gingerbread

Redactie
22 juli 2011, 12:54
1 min leestijd
Amerikaanse versie LG Optimus 2X krijgt nu al Gingerbread
Amerikaanse versie LG Optimus 2X krijgt nu al Gingerbread

De update naar Gingerbread voor de Amerikaanse versie van de LG Optimus 2X is nu al te downloaden. In de Verenigde Staten wordt het toestel onder de naam T-Mobile G2x verkocht en heeft deze een bijna standaardversie van Android 2.2 Froyo voorgeïnstalleerd. Er zijn alleen wat apps van provider T-Mobile toegevoegd. Bij de Europese versie versie die enkele maanden eerder uitkwam heeft LG wel haar eigen softwarelaag heeft aangebracht. Vermoedelijk heeft LG haast gemaakt met de Amerikaanse update, omdat ze in de staat Californië wordt aangeklaagd vanwege de slechte prestaties van de T-Mobile G2x.

Hoewel de LG Optimus 2X in het Guinness Book of Records prijkt als de eerste dual-core telefoon die ooit is uitgebracht, bleek er veel mis te zijn met de software van de telefoon. Deze is instabiel en loopt vaak vast of schakelt zichzelf helemaal uit. De telefoon zelf heeft ook vaak last van screen bleeding, hierbij lijkt het licht te lekken uit de randen van het scherm.

Lees verder na de advertentie.

Hoewel de Amerikaanse T-Mobile G2x later uitkwam, bleek ook deze ook nog flink last te hebben van de bovengenoemde problemen. Gebruikers in Californië hebben nu samen een rechtszaak aangespannen tegen LG om te worden gecompenseerd voor de problemen met de telefoon. De zojuist uitgebracht update moet het leed wat verzachten, maar het lijkt niet dat dit voldoende zal zijn voor de getroffen gebruikers. Wanneer de Europese LG Optimus 2X de update naar Gingerbread krijgt is nog niet duidelijk.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu