Amerikanen op koopjesjacht naar Android-toestellen

htc droid erisIn de VS is morgen een ware prijzenslag gaande vanwege Black Friday, de traditionele dag waarop de Amerikanen kerstkadootjes gaan kopen. Maar wat zeggen die aanbiedingen nou eigenlijk Walmart kondigde eerder al aan dat ze de HTC Droid Eris (een opgepimpte versie van de HTC Hero) voor $30 bij een abonnement leveren. Dat is 70% minder dan de oorspronkelijke prijs, maar je moet er wel een tweejarig contract bij afsluiten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!


T-Mobile verkoopt in de VS de Motorola CLIQ (bij ons de DEXT) met $50 korting (normaal $200), terwijl je bij Amazon maar $100 voor het toestel betaalt. Winkelketen Best Buy heeft vijf Android-toestellen in de aanbieding gedaan: ze kosten allemaal $99. Het gaat om de HTC Hero, Samung Moment, T-Mobile myTouch 3G, Motorola CLIQ en HTC Droid Eris.

Lijkt het nou alsof de Amerikanen veel meer korting krijgen? Eigenlijk niet: de markt van mobiele operators is in de VS totaal anders dan bij ons. Veel van de genoemde toestellen zou je bij ons gratis bij een abonnement krijgen. De Amerikanen hebben ook een compleet andere structuur van abonnementen: terwijl je bij ons een tientje per maand betaalt voor een data-abonnement zijn de Amerikanen al snel een paar tientjes kwijt. En dan hebben de Amerikanen ook nog een heel systeem van mail-in rebates (geld terug-acties) en andere acties, zodat je uiteindelijk toch met een gratis toestel naar huis gaat. Niet te vergelijken dus, die Amerikaanse aanbiedingen.

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.