De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Analist: “Honeycomb is door nerds en voor nerds”

Redactie
11 maart 2011, 16:10
1 min leestijd

Analist Trip Chowdhry van Global Equities Research heeft zijn 15 minutes of fame te pakken. De analist beweert dat Honeycomb gemaakt is door nerds voor andere nerds. Aangezien de tabletversie van Google nogal nerderig is, denkt Chowdhry dat de kans klein is dat het mobiele besturingssysteem door de massa wordt omhelsd zoals de iPad met iOS. Chowdhry heeft de Motorola Xoom getest en beweert dat de tabletcomputer kampt met bugs, regelmatig crasht en dat de standby-tijd (10 tot 12 uur) te laag is. Andere reviewers reageren milder op de lancering van Honeycomb, maar de meeste techblogs raden gebruikers aan om te wachten op de iPad 2. Kort door de bocht: Google gaat met Honeycomb een goede kant op, maar het besturingssyteem is nog niet zo volwassen als Apple’s iOS.

Chowdhry beweert dat de roots van Google als webbedrijf de problemen veroorzaakt. “Online services als Gmail en Google Voice werken, omdat ze gratis zijn”, schrijft Chowdry. “Wanneer gebruikers 800 dollar moeten betalen voor een apparaat, dan zijn ze onvergeeflijk.”

Lees verder na de advertentie.

Tot zover de berichtgeving op de meeste websites. Ik ben wat dieper gaan graven en kwam erachter dat Chowdhry het zwarte schaap van de analistenwereld is. Een paar jaar geleden noemde hij Red Hat ‘rotzooi’, terwijl Red Hat de periode na deze uitspraak veel winst boekte. Daarnaast beweerde hij in 2008 dat ieder open-source bedrijf met durfkapitaal binnen zes maanden door het geld heen zou zijn. Ook deze voorspelling is niet uitgekomen. Laten we dus weer verdergaan met leven en deze man niet al te serieus nemen.

Bron: Forbes

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu