De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

Analisten: Windows Phone 7 vormt goede concurrentie voor Android

Redactie
17 oktober 2010, 9:56
1 min leestijd
Analisten: Windows Phone 7 vormt goede concurrentie voor Android
windows-phone-7

Windows Phone 7 is in staat om de explosieve groei van Android, het mobiele besturingssysteem van Google, af te remmen. Dit voorspellen analisten op de website eWeek. De kwaliteit van het besturingssysteem en de verbeterde gebruikerservaring zijn goed genoeg om Android van de troon te stoten.

Android lanceerde twee jaar geleden. Wie met de G1 de Android Market bezocht zag toen slechts vijftig applicaties. Tegenwoordig bevat de Market meer dan 90.000 applicaties en is het aantal smartphones met Android de zestig al gepasseerd. De verkoop van iPhones en Blackberry’s loopt dankzij de populariteit van Android een flinke deuk op.

Maar als Android het kan, dan kan Windows Phone 7 het ook, aldus de analisten. “Ik denk dat Windows Phone 7 van alle mobiele besturingsssystemen de meeste impact heeft op Android”, beweert Jack Gold, een prominente analist. “Windows Phone 7 snoept marktaandeel van Android af, en niet van Blackberry of iPhone.”

Lees verder na de advertentie.

Toch verwacht Gold dat de impact niet al te groot is. “Ik zie het niet voor me dat Windows Phone 7 in korte tijd de markt verovert. Android raast namelijk maar door. We moeten dus nog even afwachten wat voor effect WP7 op de markt heeft.”

Analist Ken Dulaney van Gartner denkt dat Windows Phone 7 invloed heeft op Android, maar deze impact zal niet groot zijn. “Windows Phone 7 is nieuw en daarnaast hebben veel gebruikers Windows Mobile links laten liggen.” Is Windows Phone 7 de directe concurrent van Android? Dulaney weet het niet zeker. “De prijs van Windows Phone 7 is hoger dan Android en meer gericht op Apple’s iOS.”

De analisten zijn het over één ding eens: al die besturingssystemen zorgen ervoor dat steeds meer mensen overstappen op een smartphone.

windows-phone-7-2

Bron: eWeek

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu