AND WhereTo stuurt je opzettelijk ‘het bos’ in

Wouter Nijsen
13 augustus 2009, 20:46
2 min leestijd
AND WhereTo stuurt je opzettelijk ‘het bos’ in
navigation

Waar zullen we vandaag eens naartoe gaan? Dat is een vraag die vooral in de vakantieperiode nogal eens wil opkomen. Je zou natuurlijk op de bonnefooi een rondje kunnen gaan rijden, of het internet raadplegen. AND denkt de oplossing te hebben gevonden met de applicatie WhereTo. Dit programma genereert namelijk een willekeurige locatie binnen Nederland. Voor de avonturiers dus, die niet vies zijn van een reis naar het onbekende en dol zijn op reizen. De interface van WhereTo is eenvoudig en de bediening wellicht nog eenvoudiger. Een druk op de knop ‘Find a location’ is voldoende om een willekeurige plaats en straat voorgeschoteld te krijgen.

Het resultaat van deze draai aan het  rad van avontuur is ook op een kaartje weer te geven, echter resulteert deze actie bij mij in een Force Close. Werk aan de winkel dus voor de ontwikkelaar. En nu we dan toch bij de op- en aanmerkingen zijn aanbeland: wat is het doel van deze applicatie? Je wordt werkelijk naar een willekeurig adres gestuurd, niet een leuke toeristische bezienswaardigheid, speeltuin of natuurgebied, maar een straat ergens in een woonwijk. De gemiddelde woonwijk is nu niet echt iets waar de vakantieganger echt warm voor loopt.

Lees verder na de advertentie.

De enige partijen die warm voor deze applicatie zullen lopen zijn de tankstations die meer omzet zullen draaien door het maken van een zinloos ritje naar de Spiekersteeg in Gieten of de Heugte in Gasselte.

WhereTo1

Conclusie:
Als AND een nuttige applicatie in de Android Market wil zetten, laat ze dan beginnen met het verwijderen van WhereTo in de huidige vorm. Koppel een database met bezienswaardigheden aan de applicatie en laat de gebruiker een zoekstraal opgeven.  Op die manier  lever je tenminste een bijdrage aan het oplossen van vakantie verveling in plaats van de teleurstelling die deze applicatie veroorzaakt na aankomst in de zoveelste eenheidsworst-woonwijk. Een 8 voor het idee, een magere 2 voor de uitvoering. Deze digitale kaartenmaker heeft echt meer zijn zijn mars!

WhereTo is gratis te downloaden via de Android Market, of rechtsreeks door het scannen van de QR-code.

Categorie: Android OS
Spotlight: Android

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's