Nederlandse uitrol Android 1.6 Donut officieel gestart

Redactie
20 oktober 2009, 12:33
1 min leestijd
Nederlandse uitrol Android 1.6 Donut officieel gestart
t-mobile donut

De Nederlandse uitrol van Android 1.6 Donut is vanaf vandaag eindelijk begonnen. Zowel voor de T-Mobile G1 als voor de HTC Magic komen de eerste berichten binnen. De eerste gebruikers melden overigens wel wat problemen (al hoeven die natuurlijk niet bij iedereen op te treden). Lex meldt in ons eerdere bericht dat zijn SD-kaart corrupt was geraakt tijdens het updaten en mensen met een Vodafone-abonnement hebben het probleem dat ze door een 3G-storing de update niet kunnen binnenhalen.

Om te controleren of de update op jouw toestel beschikbaar is ga je naar de telefoonapplicatie Dialer (bereikbaar via de groene knop), waar je het volgende intikt:

*#*#checkin#*#* (oftewel: *#*#2432546#*#*).

Lees verder na de advertentie.

Nadat je een melding hebt gekregen dat de check succesvol is geweest, kun je via Instellingen > Over de telefoon > Systeemupdates controleren of de nieuwe update al voor jou beschikbaar is.

Wat Vodafone betreft: daar is een landelijke storing op het datanetwerk, net als een paar weken geleden. De storing treft heel Nederland en maakt het onmogelijk om op je toestel te internetten en te e-mailen. Wel kun je sms-berichten blijven versturen. Volgens Vodafone moet de storing vóór de avond zijn opgelost. De oorzaak is echter niet bekend. In september trad er een storing op omdat er iets mis was gegaan bij het updaten van de netwerksoftware.

Categorie: Firmware
Spotlights: Android, T-Mobile

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Spotlights Video's