De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android Q maakt navigatie makkelijker met nieuwe veegbeweging’

Michel van 't Klaphek
9 juli 2019, 8:54
2 min leestijd
‘Android Q maakt navigatie makkelijker met nieuwe veegbeweging’

Heb je in Android 9.0 (Pie) wel eens dat je in plaats van een venster terug ineens het instellingenmenu van de app waar je op dat moment in zit opent? Android Q gaat deze irritatie oplossen.

Lees verder na de advertentie.

Android 10.0 (Q) navigatie wordt beter

Met nog een paar maanden tot de definitieve release van Android 10.0 (Q) te gaan, wordt er steeds meer bekend over de nieuwe functies. Momenteel wordt de vijfde bèta voor ontwikkelaars getest. Het lijkt erop dat Google een belangrijke irritatie tijdens het navigeren gaat oplossen.

Straks kun je namelijk zelf aangeven hoe gevoelig de veegbeweging is. Wanneer je deze op ‘laag’ zet, moet je redelijk hard van links naar rechts vegen om een venster terug te gaan. Wanneer de instelling op ‘hoog’ staat, hoef je juist heel weinig kracht uit te oefenen.

android 10.0 q veegbewegingen

Google voegt deze gesture-verbetering toe na klachten van gebruikers. Wanneer je namelijk een veegbeweging van links naar rechts maakt in bepaalde apps, zoals de Play Store en Gmail, open je per ongeluk het menu van het programma in plaats van dat je een venster teruggaat. Dit is natuurlijk een kleinigheidje, maar na verloop van tijd wel vervelend.

Daarbij heeft Google een oplossing voor wanneer je snel het menu van een app wil openen, en met je vingers niet bij het hamburger-icoon linksboven in het scherm komt. Je moet straks namelijk één keer tikken op de linkerkant van je scherm, waarna je van links naar rechts veegt om het menu te openen.

Lees ook: Zo installeer je de Android Q-bèta op je Google Pixel (of andere smartphone)

Meer over Android Q

Waarschijnlijk brengt Google Android Q ergens in augustus uit, waarbij de eigen Pixel-telefoons als eerst aan de beurt zijn. In de maanden hierna worden smartphones van andere merken bijgewerkt.

Android Q heeft een groot aantal verbeteringen, waaronder meer focus op privacy, een donkere modus, een beter deelmenu en nog veel meer. Check onderstaande video voor de belangrijkste functies in Android Q.

Bron: Reddit
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu