De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

‘Android 10-bèta voor Galaxy S10 en Note 10 gaat in oktober van start’

Michel van 't Klaphek
18 september 2019, 16:57
2 min leestijd
‘Android 10-bèta voor Galaxy S10 en Note 10 gaat in oktober van start’

Het Android 10-testprogramma voor Samsung-telefoons begint in oktober. Als eerst kunnen mensen met een Galaxy S10 of Note 10 meedoen. Samsung zou de Android 10-bèta in de komende twee weken aankondigen.

Lees verder na de advertentie.

‘Android 10-bèta voor Samsung Galaxy S10 start in oktober’

Dat claimt Sammobile. De website heeft gesproken met een anonieme bron die zegt op de hoogte te zijn van Samsung’s updateplannen. Het zou de bedoeling zijn om in eerste instantie alleen mensen met een Samsung Galaxy S10, S10 Plus, Note 10 en Note 10 Plus te laten meedoen aan de testversie. Niet veel later zouden ook de Samsung S9 en S9 Plus aan de Android 10-bèta worden toegevoegd.

samsung galaxy note 10 plus review

De bron zegt dat het testprogramma volgende maand van start gaat in de Verenigde Staten en enkele Europese landen. Of Nederland hierbij zit, is niet duidelijk. Voorgaande jaren was dit in ieder geval niet zo. Mocht het gerucht waar zijn, zou Samsung er sneller bij zijn dan tijdens de vorige Android-bèta. Dit testprogramma rolde in november van vorig jaar uit, terwijl Android 9.0 (Pie) al in augustus uitrolde voor Google-telefoons.

Het gaat hier dus niet om de definitieve versie van Android 10 voor Samsung-smartphones, maar een bèta. Enthousiaste telefoongebruikers kunnen hieraan meedoen en Samsung zo helpen om de laatste plooien glad te strijken voor de definitieve release. Een bèta kan bijvoorbeeld bugs en fouten bevatten. Neem een kijkje in ons Android 10 update-overzicht of jouw Samsung de nieuwste software ontvangt.

Over Android 10

Eerder deze maand kwam Android 10 officieel uit. Zoals altijd kunnen Googles eigen Pixel-telefoons er als eerst mee aan de slag. De belangrijkste vernieuwing van Android 10 is de systeembrede donkere modus. Hierbij krijgt het systeem een geheel nieuwe, donkere look. Dit is niet alleen beter voor je ogen, ook je accu gaat langer mee.

Daarnaast is het in Android 10 makkelijker om privacyinstellingen te regelen. Ook het deelmenu is verbeterd en voortaan een stuk sneller. Tot slot worden opvouwbare smartphones ondersteund, zoals de Samsung Galaxy Fold.

Bron: Sammobile
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Samsung Galaxy S10
Samsung Galaxy S10

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu